Enne seda tööd oled sa teinud erinevaid asju: töötanud sekretärina, koduabilisena, näitlejana. Kuidas tuli selline karjäärimuutus?

Kui ma olin 13-aastane, tõi mu vend mu New Yorki siinse juhtiva modelliagentuuri katsetele. Mulle öeldi, et mulle tuleks teha ninalõikus ja ma peaks viis kilo alla võtma. See ei olnud mulle vastuvõetav. Nii et kolisin New Yorki alles möödunud detsembris. Jaanuaris puutusin juhuslikult kokku American Appareli loovjuhi Marsha Brady’ga. Varsti tahtis ta lasta minust fotosid teha ja nii see läks.

Kuidas sa ennast oma 60ndates tunned?

Ma olen oma keha eest väga tänulik ja hoolitsen selle eest nii hästi kui võimalik. Minu sisemine vanus ei vasta mu bioloogilisele vanusele — ma ei ela nii nagu keskmine minuealine. Võib-olla ka see mõjutab seda, kuidas ma välja näen. Ausalt öeldes tundsin ma end palju vanemana siis, kui ma  teises klassis käisin — lapsepõlv ei ole lihtne, ma tundsin end siis 80-aastasena. Aga nüüd tunnen ma end paremini kui kunagi varem. Enesearmastus ei tule kergelt, aga ilma selleta teeme me elus valesid valikuid.

Kuidas sa ennast vormis hoiad?

Painutan ja venitan ennast igal võimalusel, käin igal pool jalgsi, ronin treppidest, kui tuleb tunne, teen 20 minutit pilatest või tõstan viiekiloseid hantleid. Nagu paljud teised inimesed, peaksin ka mina rohkem trenni tegema.

On sul mõni ilurutiin?

Ma alati pesen enne magamaminekut näo ära ja kasutan niisutavaid tooteid nii näol kui kehal.

Sul on vapustav figuur — kas selle säilitamine on olnud raske?

Ma olen pea kõik dieedid, mis olemas on, läbi teinud. Nisujahutoodetest loobumine on olnud parim asi, mida olen teinud. Ma ei joo ka kohvi, teed ega gaasilisi jooke. Veel on väga hästi mõjunud see, et õppisin aeglaselt sööma, et tunnetaksin ära, millal aitab. Ning kõige olulisem on saada üle söömise ja joomisega seotud süütundest — see saboteerib kõiki su pingutusi.

Mis on nooruse võti — lisaks dieedile ja trennile?

Heade sõprade seltskond. Tantsimine — kasvõi iseendaga. Hea teater, head telesaated, muusika ja raamatud. Laulmine nii duši all kui igas muus olukorras, kus laulmise isu peale tuleb. Ja naermine.

Kas sul on midagi öelda naistele, kes kardavad vananemist nagu tuld?

Vanust kommenteeritakse alati. Mulle ütles kunagi mu tädi: “Kuidas sul siis näitlemine edeneb — nüüd, kui sa enam päris esimeses nooruses ei ole?” Ma olin 28. Mu hea sõber ütles selle peale: “Unusta see. Inimesed ütlevad alati selliseid asju. Tee otsus sellise asja pärast enam mitte muretseda.” Nii ma tegingi. Mõjus.

Kui sa töötad selle nimel, et olla tasakaalus, kui sa ei väsi otsimast seda, mis teeb su õnnelikuks, on sul lihtsam oma vanusega leppida. Minu vanus ei ole mind takistanud ei füüsiliselt ega vaimselt. Ma ei tunne ennast vanana, lihtsalt vanemana kui enne.

Allikas: Prevention