Portaal BrightSide toob välja, miks see nii on:

1. Nad ei hooli enam oma vanusest ega muudest ebaolulistest asjadest

Kõlab küll veidralt, aga vanuse kasvades hakkame paljudesse asjadesse hoopis ükskõiksemalt suhtuma kui 20ndate alguses. Olgu tegemist siis vanuse või sellega, mida teised sinust arvavad, 30aastased on enesekindlamad ega hooli teiste arvamusest nii palju kui varem. See muudab nad teiste inimeste silmis huvitavamaks ja atraktiivsemaks.

2. Nad järgivad uusimaid moetrende

Sageli on keeruline teha 20aastastel ja 30aastastel vahet, sest tänapäeval järgivad kõik naised samu meigi- ja riietumistrende. Nad võivad kasutada samu meigitooteid, kanda samu teksapükse, t-särke ja mida iganes, mis sel hooajal moes on.

3. Nad saavad endale lubada kalleid asju ja teenuseid

30aastaselt sa tõenäoliselt juba tead, mida sa oma eluga soovid ette võtta ja vast oled ka mõnda aega juba tööl käinud. Ja isegi, kui see nii pole, siis elukogemust on sul küll juba rohkem kui 20aastasel. Kui oled juba mitu aastat tööl käinud, on sul tõenäoliselt ka raha, mida enda peale kulutada: osta kallemaid brändiriideid ja külastada ilusalonge või kosmeetikut.

4. Nad on leidnud oma stiili

Naise välimusele keskendudes, on 30ndad n-ö kuldsed aastad. Selleks hetkeks on naisel juba kõik olemas: ta mõistab, mis talle sobib ja mis ei sobi, tal on julgust, et oma välimusega eksperimenteerida ja tal on raha, et maksta ekspertidele, kes need eksperimendid edukalt täide viiksid (kasutades kõige kvaliteetsemaid materjale muidugi).

5. Nad austavad iseennast

Proovi kujutada ette järgnevat olukorda: ta ei helistanud sulle, kulutasid terve õhtu nuttes ja näed hommikul seetõttu kohutav välja. Või kukkusid eksamil läbi. Või su ülemus karjus su peale. Situatsioone on erinevaid, aga selge on see, et 30aastane naine käitub negatiivsetes olukordades targemalt ega võta kõike nii tõsiselt. Aastatega me tõesti muutume rahulikumaks ning väärtustame rohkem oma aega ja närvirakke: miks raisata neid millelegi, mis sulle mõne kuu pärast enam meeldegi ei tule?

6. Nad teavad, mida nad tahavad

Karm, aga tõsi: 20aastased ei ole veel nii stabiilsed. Neil on palju hobisid ja huvisid, nad alles otsivad oma teed ja nad armuvad kaootiliselt. Kui nad on 30aastased, on neil palju parem arusaam, mida nad elult tahavad ja nad teevad kõik, et oma eesmärgini jõuda. Ja enesekindlus on alati atraktiivne.

7. Nad on oma ebakindlustest üle saanud

Või nad on lihtsalt õppinud nendega elama. Igal inimesel on ebakindlused: stereotüübid, kahtlused, närvilisemad hetked. Aga 30ndaks eluaastaks on nad õppinud nendega toime tulema, mis muudab neid ka atraktiivsemaks.

8. Nad ei toitu enam nii ebatervislikult

See ei tähenda, et 30sed ei söö enam üldse kiirtoitu, aga kogused on kindlasti väiksemad ja nende menüü on üleüldiselt kvaliteetsem. Vanemad naised mõtlevad rohkem sellele, mida nad söövad ja kokkavad sageli hoopis ise. Sel kõigel on aga positiivne efekt nahale, tujudele ja üleüldisele väljanägemisele.

9. Nad mõistavad, et nad pole igavesti atraktiivsed

Kui naine on 20aastane, mõtleb ta, et ta jääbki selliseks: ta keha on alati tugev ja terve, nahk pingul. Aga kui sa oled 30aastane, mõistad, et tulevik on lähemal kui tundub ja on aeg hakata iseenda eest hoolt kandma.

Eksperdid väidavad, et 30 on uus 20, aga kõige olulisem asi, mida meeles hoida, on see, et igal vanusel on omad plussid ja me peame õppima neid nautima.