Milliseid pulmakleite sel aastal enim tellitakse ja kantakse?

Eestis on pulmad jätkuvalt väga traditsiooniline sündmus, et väga sellega eksperimenteerida ei soovita. Ma pigem ütleks, et kõige rohke mõjutab aeg ja koht. Destination wedding on muutnud palju pruutide soove ja võimalusi. Elades ja töötades külmas kliimas, siis ilm on seni ikkagi teatavad piirangud seadnud ka loomingule. Kuna Eestis on kiriklikke laulatusi vähem ja ilmalikke vabas õhus registreerimisi rohkem, siis see aga annab võimaluse loobuda rangemast etiketist ja pruutkleidi stiil võib-olla vabam. Tellimustööde puhul me hooajatrendidest end mõjutada ei lase, see on ikkagi individuaalne lähenemine igale kliendile eraldi.

Mida peab pulmakleidi tellimisel eelkõige arvestama?

Tähtis on jääda ikkagi ka oma pulmapäeval iseendaks. Kleit peaks kandjaga kooskõlas olema. Isegi kui soovitakse kõike kaunist ühte kleiti kokku, siis selleks ongi moekunstnik, kes aitab kõige parema lahenduse leida. Tähtis on ka oma väljavalitud moekunstniku usaldada. Uskuge, tema motivatsioon on kõige kõrgem sulle parim kleit luua. Suurepärase terviku loob kooskõla disaini, materjalide ja rätsepatöö vahel.

Milline on kõige erilisem pulmakleit, mille oled valmistanud?

Eelmisel hooajal tegime ühe kleidi, millele kulus 200 meetrit tülli ja tohutult töötunde. Töötundide arvu osas on teisigi samas kategoorias olnud, aga mahult mitte. Tihti on kliendil mulje, et lihtne pitsist kleit on justkui lihtsam ja vähem ajakulukam, aga tegelikult määrab hinna ikkagi käsitöötundide arv, mitte materjalikulu.

Milline on su enda unistuste pulmakleit?

Lemmikud on aastatega muutunud. Iga hooaeg on midagi uut, mis on eriti meeldinud. Uue hooaja materjalid ja mustrid tekitavad alati elevust. Ma jumaldan pitse — peeneid ja hapraid Chantilly tüüpi, tihedaid ja jõuliselt õielisi puuvillapitse kui ka väga dekoratiivseid 3D pitse.

Eesti moeloojate poolt valmistatud pulmakleite saab uudistada järgmisel nädalavahetusel Tartu Kaubamaja keskuses toimuval Moekuulutaja üritusel. Laupäeval, 11. märtsil kell 14 toimub pruutkleitide etendus, kus esitletakse Pohjanheimo, Hanna Korsari, Liina Steini, Oksana Tanditi, Piret Ilvese ja Triin Isak by Pits loomingut.

Vaata lisainfot SIIT ja SIIT!