Selle üle mõeldakse peamiselt just rasuste juuste puhul.

Sagedane pesemine ei tule juustele kasuks. Rasuseid juukseid pestakse tavaliselt kord nädalas. Kui nad määrduvad kiiremini, siis tuleb peapesu sagedamini ette võtta. Kuum vesi, seep ja föön kuivatavad küll peanahka, kuid elavdavad ka rasunäärmete tegevust ning rasused juuksed määrduvad veelgi rutem. Rasuseid juukseid tuleb pesta sooja veega ja mitte seebi, vaid šampooniga (sobivamad on takja- ja nõgesešampoon). Loputusveele lisatakse veidi sidrunhapet või äädikat. Kuivatamisel pole soovitav kasutada fööni, vaid kõigepealt lastagu liigsel niiskusel froteerätisse imbuda ning seejärel juukseil pikkamööda toatemperatuuril kuivada.

Juukseid võib tolmust, surnud naharakkudest, mikroobidest ja rasu ülejääkidest ka ilma pesemata puhastada — neid iga päev hoolikalt (vähemalt 2-3 minuti jooksul) kammides ning harjates. Veel parem oleks seda paar korda päevas teha, näiteks telerit vaadates või raamatut lugedes. Muidugi peavad kamm ja hari alati puhtad olema. Juuste kammimine on ka rahustav protseduur; selle järel tuleb sügav ja kosutav uni.

Rasustele juustele ei tule kasuks (nagu ka kuivadele ja normaalsetele) paljapäi pakase või ereda päikese käes viibimine.

Ja veel — rasueritust soodustavad alkoholi tarvitamine, suitsetamine, kange oakohvi liigne tarbimine, samuti teravamaitseliste toitude ja maiustustega liialdamine.

Allikas: “Nõukogude naine” 10/1984