Milline on ideaalne välimus ja miks pööratakse välimusele ülemõistuse palju tähelepanu? Miks meil on nii raske leppida iseenda välimusega ja miks soovitakse järgida ebaloomulike iluideaale? Miks tundub ilma meigita välja minemine enamus naiste jaoks eriti õõvastava õudusunenäona? Miks soovivad inimesed saada plastmassnuku sarnaseks, kes on justkui näitusele välja pandud ning kelle näos ei peegeldu mingit elu? Miks meikimata naine tundub kole kortsus ja kahvatu? Miks nii paaniliselt kardetakse vananemist, kuigi see on ju täiesti loomulik elu osa?

Kuidas loomulikult ilus olla?

Kõigepealt tuleks vaadata peeglisse ja näha, et sa oledki juba ilus, just sellisena nagu sa oled. Sa ei pea olema rahulolematu ega end kellegi teisega võrdlema. Milleks muuta oma välimust kui sa oled täiesti unikaalne ja kordumatu nii nagu sa oled. Õpi end kõigepealt ise aksepteerima ja armastama ja siis teevad seda ka kõik teised. Armasta oma kehakuju, oma erakordseid silmi, juukseid ja võluvat naeratust. Armasta ka igat pisimat kortsukest ja kurrukest oma näos, sest need on osa sinu imelisest elust, milles on näha sinu rõõmud, mured ja emotsioonid. Kõik need miljonid hetked, mis on su näkku salvestunud, teevad sind tohutult ilusaks ja ainulaadseks. Julgedes olla ilma maskita, ilma meigita, julged sa olla sina ise. Enesega rahulolu annab sulle enesekindlust, mis paistab kaugele. Sina oled oma elu superstaar ja mitte keegi teine ei saa sinu rolli paremini mängida kui sa ise.

Hoolitse enda eest

Loobudes tarbetutest ilutoodetest ei tähenda, et sa enda välimuse eest ei hoolitse. Vastupidi, tuleb õppida aru saama, mida su keha sulle öelda tahab ja probleemide peitmise asemel, tuleb hakata nende algpõhjusega tegelema, sest ilu algab seespoolt väljapoole. Rabedad juuksed, haprad küüned, ülekaal, tselluliit, vistrikud, kuiv nahk, tumedad silmaalused ja pigmendi laigud on tavaliselt need probleemid, mida inimesed üritavad peita, varjata ja kinni katta selleasemel, et küsida endalt, mis on nende nähtuste tõelised põhjused. Tegeldes vaid sümptomite peitmisega, jäetakse oma keha hääl tähelepanuta, ei kuulata seda, mis meie keha meile öelda tahab. Võibolla sa ei maga piisavalt, ei toitu tervislikult, ei liigu piisavalt või ei armasta iseennast.

See ei ole kindlasti kerge tee, mis on täis kiireid lahendusi. Minul endal on oma keha kuulamise õppimine ja “iluprobleemide” lahendamine võtnud aastaid ja tegelen sellega siiani. Kuid selline lähenemine paneb sind rohkem end armastama ja olema rahulolevam ja iseenda ja loodusega paremini kooskõlas.

Söö loomulikku terviktoitu

Loomulikult ilus olemine nõuab loomulikku toitu. Terviklik toit on “päristoit” mis on looduse poolt valmiskujul juba olemas. See on toit, mida inimkeha juba tunneb ja teab miljoneid aastaid. See on toit kus on olemas kõik vajalikud vitamiinid ja mineraalained, kiudained, antioksüdandid, head rasvad ja suhkrud. Meie keha oskab seda toitu ideaalselt omastada ja kasutada kuna kõik ained selle toidu seedimiseks ja detofikseerimiseks on terviklikus toidus juba olemas. Terviklik toit on puuviljad, marjad, aedviljad, seemned, pähklid, teraviljad, kaunviljad, seened. Isegi liha, munad ja piim oma algupärases olekus (kuigi neid võiks süüa kas väga vähe või üldse mitte). Terviklik toit on kõige loomulikum ja tervislikum toit inimese jaoks. Sa oled see mida sööd sõna otseses mõttes.

Maga piisavalt

Ega asjata öelda : “Iluuni”. Magamine tõepoolest uuendab, tervendab ja noorendab meie keha. Hea ja piisavalt magatud uni pikendab eluiga, parandab mälu, parandab loovust, teravdab, tähelepanelikkust, vähendab stressi ja depressiooni. Une puudujääk on sõna otseses mõttes su näost näha- kortsud, kuiv nahk, kottis ja väsinud silmaalused. Magamatus muudab sind ka tujukamaks ja närvilisemaks. Ka öösiti pidutsemine, alkoholi joomine ja suitsetamie ei too näonahale paremaid uudiseid. Alkohol häirib tugevalt une kvaliteeti ja suitsetamine jätab näkku tugevad kortsud. Kui annad oma kehale piisavalt puhkust näed välja värske ja nooruslik.

Mediteeri regulaarselt

Inimesed, kes regulaarselt mediteerivad, näevad üldjuhul oma eakaaslastega võrreldes kümmekond aastat nooremad välja. Mediteerimine vaigistab meelt, vähendab stressi ja depressiooni ning annab meile sisemise rahulolu ja sära.

Liigu regulaarselt

Igasugune liikumine annab kehale toonust ja parandab vereringet, hoiab meid painduvana ja erksana ning parandab toitainete omastamist.

Allikas: Kehakeel.ee