1. Buusti ripsmeid

Kui sul on naturaalselt pikad ja tumedad ripsmed, siis tee nii, nagu Cheryl Fernandez-Versini — kanna vaseliini otse ripsmetele, et neile sära ja elujõudu anda. Toonitamist vajavate ripsmete puhul kanna esmalt peale kiht tušši ning seejärel kiht vaseliini.

2. Lisa näole sära

Hollywoodi staaride (näiteks Uma Thurmani ja Cate Blanchetti) lemmik jumestuskunstnik Mary Greenwell ei lahku kodust kunagi ilma vaseliinituubita. “Kui sa tahad saavutada tõeliselt kaunist ja kumavat nahatooni, on vaseliin just õige toode. See annab õiges koguses läiget just sinna, kuhu soovid, ning jätab naha loomulikult kumama,” kiidab ta. Parima tulemuse saad, kui kannad kõige viimase liigutusena vaseliini kulmuluudele ja põsesarnadele.

3. Pane lauvärvid elama

Sega oma lemmik lauvärv vaseliiniga ja saad kauapüsiva ning erksa värvitooni, mida võid julgelt enne peoleminekut peale kanda ning seejärel unustada.

4. Hoia hambad valged

Ei, vaseliinil ei ole hambaid valgendavat mõju, kuid Beyoncè nipp aitab hammastel huulepulgavabana püsida. Kui kavatsed kasutada erksatoonilist huulepulka, kanna hammastele õhuke kiht vaseliini, et värv huultelt hammastele üle ei kanduks ning sulle vampiiri välimust ei annaks.

5. Kanna juustesse

Üksikud kanged juuksekarvad turritavad soengust välja ja rikuvad üldmulje? Natuke vaseliini ja asi on korras. Juuksur Lee Stafford soovitab vaseliini kasutada ka kuivade ja lõhenevate juukseotste turgutamiseks. Enne juuste värvima asumist määri juuksepiir vaseliiniga kokku, siis ei jää nahale inetuid värvirante.

6. Taltsuta kulmusid

Kammi turritavad kulmud läbi hambaharjaga, millele on kantud veidike vaseliini. Kulmud jäävad siledad ja kaunid.

7. Kaunite küünte heaks

Esiteks sea endale harjumuseks vähemalt kord nädalas enne magamaminekut küüned vaseliiniga sisse määrida, et küünenahad oleksid terved ja küüned kasvaksid ilusaks ja tugevaks. Kui küünelaki värv hakkab tuhmuma, saad selle uuesti läikima, kui pisut vaseliini peale kannad.

8. Eemalda karvu

Et žilett püsiks kauem terav ning ei läheks roostetama, määri tera vaseliiniga kokku. Vahatamise järel aitab vaseliin nahal taastuda ja seda jahutada ning ärritust leevendada.

9. Niisuta nahka

Psoriaasi põdejatele on vaseliin heaks abivahendiks, sest aitab kuiva nahka niisutada ja sügelust kontrolli all hoida.

10. Paranda haavu

Kanna vaseliini väiksematele haavadele, armidele ja sinikatele, et paranemist kiirendada ja vältida pisikute haava sisse sattumist.

11. Löö kingad läikima

Kui viksi pole käepärast, aga kingadele on vaja läiget anda, kasuta vaseliini.

Allikas: Daily Mail