Karmidele nõuetele vastav ökokosmeetika on ohutu organismile ning ka kõige tundlikum nahk talub seda suurepäraselt. Selles pole ei sünteetilisi värvaineid ega aromatiseerijaid.

Järgnevalt on ära toodud bio- ja ökokosmeetika peamised plussid.

See on naturaalne kosmeetika, mis tähendab, et kreemi või palsami koostises peab olema vähemalt 95% taimseid ja mineraalseid komponente. Lubatud on naturaalset päritolu konservandid, näiteks E-vitamiin. Kui tootja kasutab kas või ühte kunstlikku konservanti, peab ta sellele pakendi etiketil viitama.

Kosmeetika on puhas ja ilma keemiata. See ei tohi sisaldada geneetiliselt muundatud taimede ekstrakte, naftast toodetavaid aineid: õli, silikoon, parafiin, samuti on keelatud surnud loomade kehadest saadud komponendid.

Tootmine on range kontrolli all. Kõik ökokosmeetika tootmise etapid läbivad hoolika kontrolli. Seejuures ei tohi tootmine ümbritsevat keskkonda kahjustada. Kosmeetikatoodete pakendid peavad olema kõlblikud edasiseks ümbertöötlemiseks.

Kuidas kasutada?

Biokosmeetika mõjub säästvalt nahale ja ka juustele. Seda on meeldiv kasutada, kuna reeglina on tal lõdvestav lillelõhn. Samuti on oluline, et selline kosmeetika säilib kaua, näiteks kuni 3 aastat.

Mõningad ökokosmeetika tootjad pakuvad oma ostjatele spetsiaalseid kompleksprotseduure naha eest hoolitsemiseks.

Õievesi pluss kreem. Prantsuse firma Sanoflore soovitab kõigepealt puhastada nägu õieveega ning alles seejärel kanda nahale kreem. Kord nädalas tuleks aga teha massaaž spetsiaalse õlide kombinatsiooniga. Tilgutage 6 tilka sellist õli peopesale (nii õli soojeneb), seejärel aga kandke näole (keskelt külgede poole) ja kaelale (alt üles).

Toonikum kreemi asemel. Saksa firma Dr. Hauschka soovitab lõpetada õhtused protseduurid naha eest hoolitsemisel toonikumiga ning loobuda kreemist. Toonikumis sisalduvad raviained aitavad nahal kiiremini taastuda. Kaks-kolm korda aastas tuleks läbi teha ravi spetsiaalse ampulliga, mis sisaldab taimset konditsioneerivat kontsentraati. Seda tuleb näole kanda tupsutavate liigutustega õhtuti 28 päeva jooksul.

Kreem otse külmikust

Vahelduseks tuntud firmade kosmeetikale võiksite endale lubada ka sellist luksust nagu kosmeetika, mis on valmistatud samal päeval või siis päev varem. See pole firmatoodetest kallim. Ainus, mis tuleb teha, on pöörduda kosmeetiku poole. Tema retsepti järgi valmistatakse apteegis vajalik preparaat.

Ostuhetkeni hoitakse selliseid tooteid külmikus. Igal tootel peab olema valmistaja allkiri ning valmistamise aeg. Kreemid, toonikumid, piimad, piilingud ja spreid on 100% naturaalsed ning ei sisalda alkoholi ega sünteetilisi ühendeid. Nende koostisse kuuluvad ökoloogiliselt puhastest kohtades pärit taimed, külmpressõlid ning ka rafineerimata õlid, mis on tuntud bioloogiliste ainete poolest, mida nahk suurepäraselt omastab.

Allikas: Planeta Ženštšinõ