Hiljutises intervjuus tunnistas filmi “Võtaks vabalt” näitlejanna Lake Bell, et kui ta midagi kardab või on ebakindel, lülitab ta sisse oma “sisemise Angelina Jolie”. Me teame, et ta pole ainus naine, kes kasutab salaja Angie’t oma enesekindluse tõstmiseks. Ja seda täiesti põhjendatult — kui mitmeid näitlejaid sa tead, kes on nii ekraanil kui ka tavaelus oma eesmärkidele niivõrd pühendunud? Tundugu need siis vahel isegi naeruväärselt ambitsioonikad…

“Ta on naine, kes teeb, mida tahab, vahet pole, kas see kellelegi meeldib või mitte. Ja ta saavutab kõik, mida ette võtab,” arutleb raamatu “Complete Confidence” autor psühholoog Sheenah Hankin. “Tema enesekindlust on kaugele tunda ja seega on loomulik, et ta on kujunenud naistele võimsaks eeskujuks.”
Keegi pole öelnud, et Angelina elu on ideaalne (näiteks probleemid isaga). Ja ärme unusta, et ta on teinud asju, mida me ei andesta (mehe ülelöömine). Sellele vaatamata soovitame sul ebakindlal hetkel enda käest küsida: “Mida Angie teeks?”

Loe Cosmo oktoobrinumbrist:
• Intervjuu Minka Kellyga

• Miks me armastame Lennyt

• Mida näpata moelavadelt

• Vastused su iluküsimustele

• 75 seksitrikki, mida ta eks ei kasutanud

• Kuidas üle saada härra Õigest

• Kas tunned, et sa pole proff?

• Sinu suhe autoga

• Ootamatult kasuemaks

Mässav eeskuju
Üks põhjus, miks me Angelinat kadestame, peitub selles, et ta ei järgi reegleid. “Teame mitmeid häid ja korralikke näitlejaid. Ja siis on meil Angelina — tätoveeritud ja piire ületav naine, võitlemas kogu selle perfektsuseidee vastu,” ütleb raamatu “Bad Girls: Why Men Love Them and How Good Girls Can Learn Their Secrets” autor Carole Lieberman. “Ta võib kõiki pikalt saata ning otsustada teha ja välja näha just nii, nagu talle meeldib — me kõik soovime vahel seda.” Jah, on ju ka teisi badass-kuulsusi, keda me imetleme (näiteks meie juulikuu kaanetüdruk Cameron), aga mis puudutab totaalset häbitut südikust, siis Angelina omab selles täiesti omaette taset.

Pole vahet, kus see naine viibib — kas oma vapustava look’iga mõnel auhinnagalal või tagahoovis, kandmas siidist hommikumantlit –, Angiest õhkub alati jõudu ja seksikust. “Tema võrgutava olemuse eest teeksid naised ka kõige hullemat,” teab Hankin. Angelina isiksus ja olemus kehastuvad ka filmirollides — see pole miski, mis on stsenaristide poolt ette kirjutatud. Need pole Lara Croft või Mrs Smith, kes filmis ringi seiklevad, vaid Angelina. Sa ju kujutad teda ette nii poseerimas punasel vaibal, mootorrattaga kihutamas kui ka tegemas kõiki neid trikke, mida ta filmides teeb. 

Angelinal on kõik, mis naisel vähegi olla saab. Kümnekordselt. Tal pole mitte lihtsalt meest, vaid tal on Brad Pitt (seksikaim mees universumis). Ta pole suutnud lihtsalt kombineerida laste kasvatamist ja karjääri, vaid ta on Oscari-võitjast A++-list’i staar. Tal on kuus last, ta reisib kõikjal maailmas, teenib miljoneid ja on Bosnia sõjapõgenike poolt nimetatud pühakuks. Ja ta teeb seda kõike nii, et see paistab tõeliselt lihtne. “Ta on kõiges nii hea, et teostab iga unistuse.”

Rakenda seda kõikjal
Vahet pole, kas leiad temas vigu või mitte, mõned selle naise enesekindlustrikid annavad sullegi nii vajalikku boost’i. “Kui oled raskes situatsioonis, mõtle närvide rahustamiseks endamisi, mida Angelina selles olukorras teeks,” selgitab enesekindluseekspert Catherine Cardinal. Aga kuidas seda teha?

Võte number üks: matki tema kehakeelt. 2009. aasta Oscarite-jagamisel, kui laval oli Jennifer Aniston, näitas kaamera hoopis esireas olevat Angiet? “Ta istus, selg sirge, õlad taga, lõug püsti, vaatas Jenniferi poole ja naeratas. Ta keha kiirgas enesekindlust, jättes Jenniferi tagaplaanile,” räägib Lieberman. 

Võte number kaks: ära häbene naiselikke vidinaid. Kas teadsid, et Angelina jäi selle aasta Kuldse Gloobuse galal “vahele”, kui pani endale kaamerate ees huuleläiget ega püüdnudki seda varjata. “Hetked nagu see demonstreerivad, et ta ei karda näidata, et on kulisside taga samasugune lihtsurelik nagu me kõik,” räägib Lieberman. Paljud nägid seda olukorda kui totaalset fopaad, kuid tema ei hoolinud — samasuguse hoiaku peaksid kriitika suhtes võtma ka sina. 

Võte number kolm: mana ette oma parim nägu. Kui film “Turist” USA esmaesitlusel läbi kukkus, siis kas Angie mossitas? Ei. Järgmisel nädalal oli ta taas punasel vaibal, mustas seksikas ülikonnas, hobusesaba ja leegitseva suuga. “Ja isegi kui filmiarvustused polnud positiivsed, ei näidanud ta välja oma pahameelt,” ütleb Lieberman. Kui oled väliselt enesekindel (kuigi seesmiselt segaduses), näitab see inimestele ja ka sulle endale, et sa ei lase ümbritseval end mõjutada.