1. Dieeditamine

Ära arva, et ekstreemne dieet viib su apelsinikoorenaha minema. Tegelikult võib see seda isegi hullemaks muuta. Kaalu kõikumine paneb proovile ka su naha — see kaotab elastsust ning seeläbi muutub see ka visuaalselt. Toitumisspetsialistid soovitavad süüa palju valgurikkaid toite (kala, muna, oad, seemned) ning häid süsivesikuid nagu puu- ja juurviljad. Jäta oma menüüst välja valge sai.

2. Stress

Stress ei tee sind peenikeseks! Pigem töötab ta vastupidi — meie keha hakkab tootma hormoone, mis reitele, kõhule ja puusadele rasvaladestumist soodustavad.

3. Suitsetamine

Suitsetamine nõrgestab meie kudesid, mis nahka ilusa ja elastsena hoiavad. See aga omakorda tähendab, et tselluliidi teke on lihtsam. Ka e-sigaretid sisaldavad nikotiini. Jäta lõpuks ometi see suitsetamine maha!

4. Valuvaigistid

Valuvaigistid hoiavad meie kehas vett kinni. Kui aga midagi ringi ei käi, siis koguneb see ühte klompi ning põhjustab ebaühtlust. Sellist mõju on märgatud just aspiriini ning ibuprofeeini sisaldavatel valuvaigistitel. Anna endast parim, et neid vältida. Kasuta näiteks paratsetamooli.

5. Rasvaimu

Kui näed oma reitel veidi tselluliiti, siis tundub kõige lihtsam idee see sealt lihtsalt ära imeda. Ilukirurgid aga panevad naistele südamele, et rasvaimu võib hoopiski nahaalust rasvkudet ebaühtlasemaks muuta. Mis tähendab aga visuaalselt just kui tselluliidi teket.

6. Jalg üle põlve istumine

Kui sa istud pikka aega üks jalg üle teise, siis avaldad sa suurt mõju jalgades toimivale vereringele. Ja seda mitte heas mõttes. Niiviisi istudes hoiad sa normaalset aineringlust kinni ja tselluliit võib lausa hullemaks muutuda.

7. Päikesekahjustused

Nii nagu päike muudab su nahka vanemaks, nii ta võib muuta ka tselluliiti hullemaks. Päikesekiired saadavad su naha sisse halba mõju, mis kudesid nõrgendavad ja naha elastust kaotavad.

8. Pelgalt kardiotreeningule keskendumine

Pargis ringi ruttamine põletab küll kaloreid, kuid ei tekita sulle juurde lihastoonust. Jõutreeningu tegemine aitab aga elastsemaks ja kaunimaks muuta ka su nahka — lisaks harilikule kardiotreeningule too oma rutiini sisse ka näiteks kükkide tegemise harjutused!

9. Vormiv pesu

Naljakas, eks? Ideaalis peaks ju see meid visuaalselt ilusamaks tegema? Kui vormivat pesu kanda kleidi all, siis ilmselt täidab ta kenasti oma eesmärki ja figuur muutub kauniks liivakellaks. Küll aga tuleb arvestada sellega, et regulaarne vormiva pesu kandmine ei mõju hästi meie vereringele — kinnisurutud vereringe hoiab kinni toksiine ning vett, mis tekitab tselluliiti.

10. Allergiad

Allergiad võivad meie kehas hakata vett kinni hoidma. Sageli tunnevad inimesed tänu nendele end just kui õhupallina. Kui sa tunned, et oled just kui paisunud, aga ei saa päris täpselt aru, millest, siis võta ühendust mõne toitumisspetsialistiga. Ta annab sulle nõu ja koos leiate lahenduse, mida süüa ja millest eemale hoida.

Allikas: Daily Mail