Selleaastase festivali süda asub Rotermanni kvartalis, kus Disainiöö üritused haaravad enda alla Prooviveski, Elevaatori ja Nisurukkiveski. Pealinnas toimuvad satelliitüritused Tarbekunsti-ja Disainimuuseumis, SooSoo galeriis, Katariina Kirikus, Lühikeses Jalas, Soolalaos ja mitmel pool mujal.

Kultuurihuvilistel on võimalik seekord kuulata ja vaadata esinejaid ning loojaid Poolast, Sloveeniast ja Soomest kuni Prantsusmaa, Austria ja Austraaliani välja. Toimuvad seminarid, avatakse mitmeid näitusi, oma kollektsioonidega üllatavad publikut Eesti tuntud moeloojad ning toimub heategevuslik disainioksjon, kust kõigil on võimalik omandada ainulaadset ja unikaalset disaini. Linnarahvale on avatud temaatiline välikino ning jälgida saab põnevat kokkade võistlust. Lisaks kõigele sisutavad nelja päeva mitmed installatsioonid, performance’d, seminarid, välieluruumi väärtustavad ettevõtmised ja töötoad. Disainiöö raames toimub konkursside “Eesti disain ja elukeskkond 2009” ja „Eetiline Eesti suveniir“ võitjate väljakuulutamine.

Disainiöö rikkalik programm toob selgelt esile inimestes peituva loovuse ja leidlikkuse potentsiaali meie elu senisest säästlikumalt ja hoolivamalt ümber kujundamiseks. Ehk peitub just loovuses ja innovatsioonis võti praegusest majandussurutisest väljumiseks?

Kõik festivali üritused on külastajatele tasuta, v.a Moeshow „Miks elu on nagu on?“ ja Kokkade võistlus "Disainitud kulinaaria".

Festivali pidevalt täieneva programmi leiad aadressilt: www.disainioo.ee

Festival korraldaja on Eesti Disainerite Liit. Meie partnerid on: MTÜ Disainiöö, Rotermann Eesti OÜ, Tallinn-2011, Valgusfestival, Kinobuss, Plektrum, Helsinki Design Week jt.