Nüüd on aeg selgeks teha, kuidas sellistest ebameeldivatest kottidest lahti saada, et kaasmaalased ei peaks pidevalt uurima, kas sa oled haige, või ei saanud sa ehk magada. Samuti ei peaks sa oma silmaaluseid siis enam meigiga varjama.

Arst Natasha Sandy kinnitab, et umbes 25ndal eluaastal väheneb nahas kollageeni ja elastiini tootmine ning selle tulemusel nahk lõtvub ja võib ka veidi paiste minna.

Plastikakirurg Chaneve Jeanniton selgitab, et naha pinna all on lihastest, sidekoest ja rasvast koosnevad kihid, mis kõik aitavad kaasa muutustele, mida on kohe väliselt näha. Ja kuigi on ahvatlev hakata lihtsalt silmaümbruse kreemi lihtsalt kasutama, mis on üks lahendustest, lisab Jeanniton, et "me peame probleemile lähenema terviklikuma vaatenurga alt".

  • Uuri välja, ega sul pole mõnda tõsist terviseprobleemi, sest kui näiteks kilpnäärme talitlus on paigast ära, annavad sellest märku kotid silmade all
  • Toitu paremini! Inimesed, kes armastavad soolast toitu, aga mitte nii väga vee joomist, peavadki hommikul peegli ees seistes sellise vaatepildiga leppima, sest nende kehas ei ole piisavalt vedelikku ja seda on kohe näha silmade alt.
  • Jäta alkohol ära või tarbi seda oluliselt vähem. Mäletad neid peojärgseid hommikuid? Ei tahtnud üldse peeglisse vaadata, eks?
  • Sul on seniteadmata allergia millegi vastu, mis ajab kergelt paiste terve su näo, aga eriti hästi joonistuvad välja silmaalused.
  • Maga rohkem. Ehkki sa võid mõelda, et tumedad silmaalused on pärilikud või on vanus juba sealmaal, siis kosutav uni on tervislik ja kui sa oled tõesti väljapuhanud, peaksid ka kotid väiksemad olema.
  • Vähenda oma elus stressiallikaid või õpi nendega paremini tegelema. Ka stress mõjub kehale kurnavalt ja muidugi mõjutab see ka silmi.
  • Ja muidugi ära unusta päikesekreemi! Väga oluline on määrida sisse oma silmaalused ja ka kulmude alt, sest kahjuks vananeb silmaümbruses olev nahk kiiresti ja kui kahju on tehtud, on seda hiljem juba palju raskem parandada.

Allikas: Vogue