Naisteka kogemus on, et vahel nagu aitaks, aga vahel teeb hoopis hullemaks. Uurime järele tõe hambapasta kasutamise kohta vistrike ravis.

Meigikunstnik Joey Maaloufi sõnul mõjub hambapasta vistrikule kahel moel: esiteks see sügavpuhastab ja teiseks see kuivatab, nii et vistrik võib muutuda väiksemaks.

Kuid väga tähtis on see, millist hambapastat sa kasutad. Laiatarbekaup ei ole parim valik, sest need võivad vistrikku küll kuivatada, aga ei ravi seda. Tasub kasutada orgaanilist hambapastat, millel on minimaalselt koostisosi. Oluline on, et hambapasta sisaldaks soodat. Ja parem, kui ta ei sisaldaks triklosaani, sest see võib su nahka ärritada.

Aga põhiline sõnum on see, et jah, hambapasta võib vistrikku kuivatada, aga palju tõenäolisemalt ta hoopis ärritab su õrna näonahka — see võib tekitada isegi dermatiiti.

Kui sa siiski ei raatsi päriselt vistrike ravimiseks mõeldud tooteid osta, siis võid hambapastat tavaliste mädavistrike (suletud komedoonide ehk "valgepeade") jaoks kasutada, aga avatud komedoonid ehk "mustpead" jäta heaga rahule — nendele ei tee hambapasta midagi head, vaid võib need hoopis põletikuliseks muuta.

Tee nüüd ise järeldused, kuidas oma vistrikke edaspidi ravid.

Kui kellelgi on häid nippe, mille abil vistrikest kõige paremini lahti saab, siis Naistekas on üks suur kõrv.

Allikas: The Gloss