Kaela piirkonnas pole eriti paks rasvkude, mis tähendab, et see pole nii elastne kui ülejäänud nahk. Seetõttu muutub see ka palju kortsulisemaks ja lõdvemaks kui näonahk. Kui “kahju” on juba tehtud, siis on kaela olukorda ka raske parandada — nahk on selleks liiga õhuke.

Kaelal olev nahk saab vananeda kolmel moel. Loe, millisele veale viitab sinu naha olukord:

Jooned kaelal: horisontaalsed jooned kaelal viitavad liigsele päikesele, mis on naha kollageenisisaldust ja elastsust mõjutanud. Ka suitsetamine mõjub sarnaselt. Õnneks saab jooni kaelale ja dekolteedele mõeldud kreemidega oluliselt vähem märgatavaks muuta.

Lõtv nahk: mida vanemaks me saame, seda nõrgemaks meie kollageeni- ja elastiinikiud muutuvad. See tekitabki iga vananeva naise suurima hirmu: “rippuva” kaela. Enneaegset kortsus kaelanahka saad ära hoida kaela regulaarselt kreemitades. Ära unusta kunagi päikesekaitsekreemi ka kaelale kanda!

Ebaühtlane nahatoon: naha muudab (pigmendi)laiguliseks liigne päike. On rumal kanda päevitusõlisid kaela- ja dekolteepiirkonda… Kui sa just vanemana leopardilaiguline olla ei taha.

Niisiis, naised — ärge unustage, et kortsudevastases nahahoolduses peaks olema esikohal just kael! Teil võib olla beebisile näonahk ja tappev säärejooks, kuid kui kaelanahk on kortsus ja kottis, ei usu keegi, et te olete “30 millegagi”.

Allikas: Daily Mail