Hommikul pärast dušši värskendab see päikese käes küpsenud sidrunite järele lõhnav emulsioon nii keha kui meeli, elustades pealaest varbaotsteni ning säilitades ka kõige kuumemal suvepäeval nahas niiskuse õhtuni.

Laukapuu marjade ja õite ning aedsalvei tõmmised utsitavad naha tegusamalt tööle, küdooniaseemnete tõmmis niisutab ja rahustab, oliivi- ja jojoobiõligi hoiavad naha kuivamast, lastes tal samas hingata. Sidrun aga aitab tänu pinguldavale toimele muuta naha elastsemaks, hoida ära sidekoe lõtvumise ning vähendada tänu sellele ka tselluliiti.

Ergutavad sidrunimarjad

Marjad jah, sest botaaniliselt on sidruni vili mari. Harilik sidrunipuu (Citrus limon) annab aastas kolm-neli saaki ning on banaanide ja viinamarjade järel maailmas kolmas kõige enam imporditud puuvili.

Hiinas kasvatati teda hinnalise taimena juba 4000 aastat tagasi. Eelkõige muidugi keisri ja kõrgete ametnike tarvis. Antroposoofiline meditsiin kasutab sidrunit allergiahaiguste, näiteks heinapalaviku ravimiseks.

Kosmeetikas on see 10. sajandil Euroopasse jõudnud vili hinnatud oma nahka trimmivate ja sidekudet tugevdavate omaduste poolest. Sidrunhape kui üks alfahüdroksühapetest on aga teada kortsusiluja. Muide, kui inimesele mõjub sidruni lõhn meeldivalt, siis koilblikad ja muud mutukad peletab see eemale.

Sidruni kehatoodete sari

Lisaks Sidruni kehapalsamile on Dr.Hauscka kehatoodete sarjas veel kolm sidruninimelist, -lõhnalist ja -toimelist kosmeetikumi.

• Sidruni dušigeel põhineb looduslikel suhkrutensiididel ning peseb tänu sellele leebelt, nahka kuivatamata ja ärritamata. Laukapuu marjade ja õite ning virgiinia nõiapuu koore ja lehtede tõmmis, nagu ka aprikoosi- ja jojoobiõli ning sheavõi hellitavad ihu duši all käies, toidavad nahka ja ergutavad selle talitlust. (Hind 30 ml 48 kr ja 150 ml 134 kr)

• Sidruni vanniõli jahutab kuuma ilmaga lahedalt, hommikul äratab üles, pärast tööd aga turgutab. Vann parandab ka nahatalitlust. Kel vanni pole, tilgutagu õli peale dušši all käimist mõni pisar niiskele soojale pesukindale ning hõõrugu keha üle. Õli maha loputada pole vaja. Tselluliidi puhul aga tasub paar tilka õli soojale pesukindale nõrutada ja siis kühmulisi kohti masseerida. (Hind 150 ml 210 krooni).

• Sidruni kehaõli värskendab hommikuti, aga ka pärast trenni ning annab toonuse kogu päevaks. Tema pinguldav toime ennetab tselluliiti ja hoiab ära naha lõtvumise. Kõige nutikam on hõõruda õli niiskele nahale, sest tekkiv vee-õli segu imendub kergesti, nahka seejuures kuivatamata. (Hind 100 ml 255 krooni)

Dr.Hauschka looduskosmeetika erinevus tavakosmeetikast

• Selle eesmärk on toetada nahas endas peituvat võimet uueneda, terveneda ja taastada tasakaal ning toota seda, mida ta parajasti vajab.

• Selles ei kasutata sünteetilisi lõhna-, säilitus- ja värvaineid ega geenmuundatud taimi.

• Selle koostisained — taimetõmmised, aroomi- ja taimeõlid ning looduslikud vahad — on saadud mahedalt ja biodünaamiliselt kasvatatud või metsikust loodusest säästlikult korjatud ravimtaimedest.

• Selle nahasõbralikkust on dermatoloogiliselt ja oftalmoloogiselt testinud sõltumatud uurimisasutused.

• Selles olevate taimetõmmiste valmistamisel kasutatakse ainulaadset dr Rudolf Hauschka loodud rütmilist meetodit.

• Seda ega selle koostisosi pole loomade peal testitud.

• See valmib ravimitootmisele kehtestatud ülirangete nõuete järgi.

• See kannab kvaliteedimärki Certified Natural Cosmetic — tunnustatud looduskosmeetika — mis näitab vastavust Saksamaal ravimeid, toidulisandeid ja kosmeetikat tootvate ettevõtete liidu BDIH looduskosmeetikale kehtestatud nõuetele.