Žüriisse kuulusid Vilve Unt (EKA professor), Karolin Kuusik (ajakirja „Cosmopolitan“ moetoimetaja), Jüri Siim (EKA õppejõud), Ester Kannelmäe (ajakirja „Anne&Stiil“ moetoimetaja), Aldo Järvsoo (moedisainer) ja Britt Samoson (ajakirja „Mood“ moetoimetaja).

Vilve Undi sõnul peegeldus saadetud kavanditelt erinevaid stiile ja nägemusi. „Vaatajal peaks huvitav olema,“ ütles Vilve Unt selle aasta ERKI Moeshow kohta.

Sama kinnitas ka Jüri Siim, kes pidas kandideerinud noorte kollektsioone mitmekülgseteks. Kasutatud materjalide seas leidub nii näiteks ratta sisekummi ja nahka, esindatud on ka päevitusriided ning jalavarjud.

Osalejad:

Heli Haav ja Ingrid Paats „Groovy Pool“,
Kristi Pedanik „Aafrika valge“,
Olga Jazepova „In the Dust of Industry“,
Birchess ja Olga Solo „Thelema 93“,
Margit Lillemaa ja Angelika Vehviljainen „NR. 1“,
EKA Mood II kursus „Dust“,
Sille Sarapuu „Elas kord…“,
Mirjam Aasmaa „Popbarokk“,
Maarja Mõtus „Võru botased“,
Katrin Kaubi „Kaheksa pistet“,
EKA Nahk III kursus „Küberruumi minnes jäetakse keha maha“,
Kärt Hammer „Poisid 2010“,
Olga Rattik „La Glace blew“,
EKA Mood magistrandid „MUST_I“,
Marta Konovalov „Afterlife“,
Kristel Laurits ja Pavel Grebenjuk „Stories From Past“,
EKA Mood I kursus "Triiksärkpluussärktriikpluuskleit".

Kuue kollektsiooni näol on esindatud ka välisosalejad Leedust, Soomest ja Itaaliast: Chiolo Carla „Reshuffle Forms“, Aneta Mackonytė „Wild Inside“, Sandeva Nadezhda „Pink Inside“, Päivi Merviö „Monochrome Monitor“, Maurizio Iachini „Terapia Violenta“ ja Merja Ulvinen „Aelita“.

ERKI Moeshow toimub 29. mail kell 18.00 Vabaduse väljaku maa-aluses parklas, kus tehnilise erilahendusena kannavad kõik külastajad kõrvaklappe.

Pääsmed on Piletilevi müügipunktidest saadaval 1. maist.

Eelmiste aastate moeetenduse galeriisid vaata SIIT ja SIIT.

Alternatiivse ja kohati isegi šokeeriva sisuga ERKI moeshow toimus esmakordselt 1982. aastal. Kirill Safonov, Tiina Talumees, Liisi Eesmaa ja paljud teised disainerid on alustanud oma tähelendu just ERKI moeshow lavadelt.