Kõige ohutum viis rinnahoidja pesemiseks, kui soovid kindla peale tagada, et ta jääb terveks, on loomulikult käsitsi pesemine. Kalla väike osa pesuvahendit leigesse vette ja sega ära. Sule rinnahoidja kinnituskohad ja lase sel umbes viis minutit liguneda. Lükka rinnahoidja ettevaatlikult kausi/ämbri (olenevalt sellest, mis anumas sa rinnahoidjat pesed) põhja ja lase uuesti viis minutit liguneda.

Seejärel tühjenda seebivesi anumast ja täida see puhta, jaheda veega. Et rinnahoidjat loputada, sõtku seda õrnalt vees. Vajaduse korral tühjenda uuesti anum ja lisa sinna uuesti puhas ning jahe vesi, sest vajalik on veenduda, et kogu seebivesi on rinnahoidjast välja tulnud. Tühjenda pesemisanum ning vääna õrnalt vesi rinnahoidjast välja. Seejärel aseta rinnahoidja puhta rätiku peale ja kuivata seda õrnalt, et kõik üleliigne vesi välja tuleks. Ja siis saadki rinnahoidja kuivama panna.

Niimoodi on rinnahoidjat hea ja turvaline pesta, aga mida teha, kui aega napib või sa lihtsalt ei viitsi kõiki rinnahoidjaid niimoodi käsitsi pesta? Sel juhul tasub muretseda spetsiaalne pesukott, mis ongi mõeldud selleks, et see mõne kindla riideesemega pesumasinasse panna. Pane rinnahoidja sinna sisse, veendu, et koti lukk oleks kinni ja vali kõige õrnem pesuprogramm, mida sinu pesumasin võimaldab. Kui programm on lõpetanud, eemalda rinnahoidja pesukotist ja riputa kuivama. Enamik rinnahoidjaid peaks õrna pesuprogrammi kasutades ilusasti vastu pidama.

Allikas: One Good Thing