Kuivšampoon lisab küll volüümi ja loob puhaste juuste mulje, aga see ei eemalda tegelikult mustust ja surnud nahka. Mida rohkem kuivšampooni oma pähe paned, seda mustemaks su pea tegelikult muutub.

Kuidas liigne kuivšampooni kasutamine tegelikult mõjub?

Liigne kuivšampooni kasutamine mõjub kahjulikult juustejuurtele ja peanahale. Paksu kuivšampoonikihi all võivad peanahale koguneda bakterid, mis tekitavad erinevad nahaprobleeme ning aeglustavad juuksekasvu. Kuivšampoon loob juuksekarvale vahakihi ja see rikub juuste normaalse niiskustaseme, muutes karvad hapramaks. Mõnikord põhjustab liigne toote kasutamine ka kõõma.

Kuivšampooni kuritarvitamine võib põhjustada probleeme näonahaga, sest magades koguneb šampooni pulber padjale, mille vastas näoga magame. See pulber ummistab poore ja ärritab tundlikumat nahka.

Millised on liigse kuivšampooni kasutamise märgid?

Küll sa tead, kui sa kasutad liiga palju kuivšampooni…. Sa saad sellest aru, kui su juuksed muutuvad väga kuivaks ja kahuseks või kuivšampoon „kivistab“ su soengu. Selle asemel, et su juukseid värskendada, muudab see need raskeks, jäigaks ja tuhmiks.

Kohe kui sa märkad, et peanaha ja juuste piiril valget puru (mis meenutab naha ajamist) siis on aeg võtta ette traditsiooniline pesu šampooni ja palsamiga.

Kuidas oma peanahka puhtana hoida?

Päeva jagu kuivšampooni võid muretult lihtsalt duši all maha pesta, aga nädala jagu vahendit nõuab erilist hoolt. Alusta kuivadesse juustejuurtesse mõne detox-omadustega õli määrimisest (nt tsitruselise, viiruki või ylang ylangi õli) — see aitab lõhustada kuivšampooni kuivanud osi. Võimalusel jäta õli pähe kogu ööks, et hommikul toode eriti hõlpsalt peast maha pesta.

Parimad nipid kuivšampooni kasutamiseks

Parim nõuanne on selle tootega mitte liialdada! Kuivšampooni pihusta pähe 20-25 cm kauguselt, et pulber jõuaks enne kokkupuudet peanahaga kuivada. Lase šampoonil 10-15 sekundit mõjuda, masseeri oma peanahka (nagu peapesu ajal) ja kammi pea läbi. Nii imab kuivšampoon peast rasu ja sa kammid selle välja, jättes pea võimalikult puhtaks.

Veel üks kasulik trikk, on kanda kuivšampooni hoopis oma juukseharjale ning alustada kammimist juuksejuurtest. See puhastab pead ilma pähe liigse kuivšampooni kihti jätmata.

Ja muidugi on oluline leida omale ka toode, mis sobib just sulle.

Allikas: Well+Good