Disainer ja stilist Britta Laumets-Merila tõi Tartu Kaubamaja Moekuulutaja üritusel lavale alanud hooaja kõige värskemad trendid, kus leidus midagi moekat igale maitsele. Naise sõnul on hetkel õige aeg investeerida klassikutesse ning lisada komplektidele särtsu kas värvide või silmatorkavate aksessuaaride näol.

“Kuigi sügisele kohaselt on moes beežid ja maalähedased toonid, siis värvi võiks välimusele lisada näiteks kollasega, mis on kindlasti üks hooaja suurimaid trende,” soovitab Laumets-Merila. “Lisaks on moes ka lilla värv, mida võib julgelt kokku sobitada erinevate roheliste toonidega.”

Disaineri üheks lemmikkombinatsiooniks on ka sinise ja khakirohelise kooslus. “Rohelisega sobib kokku tumesinine, aga ka sinise muud toonid. Üldse võiks rohkem erinevaid värve omavahel kokku miksida ja end rohkem usaldada,” soovitab naine.

Etendusel oli palju näha ka litreid ning sätendavaid kangaid. “Muidugi on pimedal hooajal vaja veidi rohkem särada,” muigab stilist. “Sädelust võib sisse tuua kogu rõivaga, aga ka aksessuaaride või jalanõude kaudu.” Modellide komplektides võis märgata ka erineval kujul narmaid, mida leidus nii seelikutel, kottidel kui kingadel. Laumets-Merila kinnitusel on ka need sügisel taas moes.

Üheks hooaja hitiks on ka ruudulised kangad. “Aga kindlasti võiks eelistada just erinevates värvides ruute, mitte neutraalseid ja halle. Võiksime ju eeskuju võtta loodusest, mis samuti just sügisel meile oma imelist värvide ilu esitleb,” lisab Laumets-Merila.


Põnev erietendus

Tartu Kaubamaja Moekuulutaja ürituse moelavale jõudis üllatusi ning põnevat vaatemängu pakkunud Estonian Fashion Festivali erietendus, mille oli kokku pannud Antoniuse moeshow produtsent ning armastatud stilist Piret Vapajeva.

“Etendusele valisin meie kodumaiste disainerite komplektid, mis Estonian Fashion Festivali laval eriliselt silma paistsid,” kinnitab stilist. “Annika Kiidron, Hannes Rüütel ja paljud teised disainerid on pälvinud juba palju tunnustust ning loodetavasti leiavad ka meie tarbijad nende loomingu hulgast oma uued lemmikud.”

Stilist Piret Vapajeva näitas kodumaise disaini paremaid palu

Stilisti sõnul võiks esile tuua just seda, et Eesti disainerid eelistavad väga sageli kodumaiseid materjale ning nende töödes on suurel hulgal käsitööd. “Mahukad ja erilised tikandid, käsitsi värvitud kangad ja mustrid, varrastel kootud esemed — see kõik on väärtus, mida tuleb osata vääriliselt hinnata,” lisab Vapajeva.

Estonian Fashion Festivali erietendusel jõudis moelavale Gerda Retteri, Irja Lembra, Katrin Aasmaa, Kairi Lentsiuse, Mariann Lukka, Hannes Rüütli, Marge Alliku, Anett Niine, Liisi Tamme, Cärol Oti, Eleriin Seimi, Janika Solmanni, Katre Arula, Siret Oti, Annika Kiidroni, Mariliis Niine, Marili Järve ja Kaire Avi-Kinnuneni looming.