Kevadele kohaselt vallutavad Kaubamaja moemaailma erksad värvid, millele lisavad särtsu kontrastsed lõiked ja mustrid. Sügisel comebacki teinud ülikonnad pole kuskile kadunud ja maskuliinsed pükskostüümid löövad laineid ka kevadmoes.

Kirkad ja kontrastsed värvid

„Kevad on Kaubamajas imeliselt värviline ja kevadehõngu on tunda igal sammul. Rõivastesse on jõudnud kontrastsed ja silmatorkavad punased, sinised ja kollased toonid,“ kirjeldab Kaubamaja turundusdirektor Enel Kolk kevadisi trende. Värvid on kollektsioonidesse pikitud kas ülepeakaela kantuna või detailidena seelikuäärel, mantlirevääril või hoopis kirju mustrina. „Värvidest võidukaim on sel kevadel kollane! See toon on vallutanud nii naiste- kui ka meeste vabaajarõivad,“ julgustab Kolk ka mehi garderoobi kevadvärve lisama.

Kaubamaja kevad-suvine moeetendus, Stilist Liis Plato, lavastaja Liisi Org

Pükskostüümide võidukäik jätkub

Sügishooaja üheks lemmikuks kujunesid kahtlemata meeste ülikonda kopeerida püüdvad „naisteülikonnad“. „Hoolimata sellest, et peale pikka talve igatsevad paljud ehk lendlevaid kleite ja seelikuid, on pükskostüümid jätkuvalt pildis ja ei kavatse sealt kuskile kaduda,“ räägib Kolk. Toon toonis pintsakud ja püksid on pilgupüüdjaks nii tänavapildis kui ka pidulikel üritustel ja vastuvõttudel. Kolk lisab, et kui suur kevadeigatsus siiski seelikut kanda ihkab, siis võib selle julgelt kombineerida maskuliinse lõikega pintsaku või jakiga. Uue tuulena on aga kevadel ülikonna osana moepilti tekkinud ka ratturi stiilis lühikesed püksid. Ning seda taas nii naiste kui ka meeste moes.

Töörõivastest inspireeritud mood

Maskuliinsust lisavad kevadmoele ka detailid töörõivastelt — suured taskud, robustsed lukud, nööbid ja kinnitused, silmapaistvad pandlad, trukid ning vöökotid. Töörõivastest inspireerituna on kollektsioonidesse jõudnud praktilised suured taskud, mis toovad silme ette jahimeeste jakid ning loovad militaarset meeleolu. „Need ehk pisut kohmakana näivad detailid on ennast sel kevadel sättinud aga kõige stiilsematele esemetele,“ selgitab Kolk. „Cargo-püksid ja (kole)toss on sel kevadel must be valik garderoobi uuendamisel,“ jätkab ta.

Mustrite ja asümmetria mäng

„Kevad on lasknud loomad valla!“ sõnab Kolk kirjeldamaks mustrite mängu, mis kevadmoodi iseloomustab. „Sõbralik leopard on kevadel enda kõrvale lubanud ka sebra- ja ussimustri. Just ussimusterilised aksessuaarid, kotid ja jalatsid on sel hooajal eriliseks pärliks, millega oma outfiti täiendada,“ räägib Kolk. „Selle aasta kevadmoodi iseloomustabki kõige paremini mängulisus. Mugavus, vabadus, värvide ja mustrite miksimine on need märksõnad, mida kevadist garderoobi valides tasub meeles pidada.“

Eileõhtune meeleolukas moepidu oli Kaubamaja kevadkampaania avalöögiks, mis vaatab maailmale ja inimestele otsa pisut teise nurga alt. „Kevad toob erilise kerguse ja võimaluse võtta aeg maha ning märgata maailma meie ümber — just nii imelise, ilusana ja ehk vahest ka pisut veidrana, kui selle ise loome!“ võtab kampaania lühidalt kokku turundusdirektor Enel Kolk.