Õige teksapaari leidmine on parajalt keeruline isegi neile, kes igapäevaselt moetööstusega kokku puutuvad. Stockmanni stilist Anna Kutuzova on aga kindel, et igale naisele on võimalik leida ideaalselt istuv paar ja toob välja valiku tegemise põhitõed: “Teksasid ostes võiks vältida trendimaaniat ja lähtuda eelkõige oma figuurist.” Nii tulebki teinekord sobiva paari leidmiseks läbi proovida mitmeid erinevaid mudeleid.

Kui uurida stilisti käest, mis hetkel moes on, ütleb ta, et tagasi moodi on tulnud mõne poolt armastatud, mõne poolt vihatud, madala värvliga teksad. ”Kõrge värvliga teksad on juba pikka aega populaarsed. Moodi on tagasi tulnud ka madala värvliga teksad, samuti läbipestud efektiga teksad ehk 1980ndate stiilis denim.”

Teksapäeval osalenud sisulooja ja suur teksafänn Merlin Kase üllatas end seekord mudelivalikuga. “Minu ja teksade armastuslugu on tugev ja see on ilmselt ka riideese, mida mul on kapis kõige rohkem ning milles tunnen end kõige mugavamalt. Üldiselt haaran skinny ja/või katkiste teksade järele, aga stilist Anna soovitas mulle bootcut lõikega teksasid ja kuigi olin alguses äärmiselt skeptiline, siis just need olid püksid, mis mulle sel päeval kõige paremini istusid.”

Bändi Ziggy Wild solist Laura Prits armastab kõige enam kanda kõrge pihaga vintage-teksaseid koos erinevate bändisärkidega. Ka tema leidis enda jaoks teksapäeval ideaalse paari: “Teksade puhul on minu jaoks kõige olulisemad kolm asja. Esiteks kangas. See peaks olema naha vastas mõnus, kuid samas nägema hea välja ka piltidel. Teiseks teksade lõige — et need istuksid hästi ja rõhutaks pigem häid külgi. Kolmandaks värv, mis peaks sobima võimalikult paljude asjadega kokku. Minu valitud Cellbesi Paris mudeli teksadel on kõik need kolm punkti täidetud.”

Vaata, kes käisid teksapäeval endale uusi teksaseid valimas!