Väikseid fakte

Parfüüm on lõhnaperekonna kõige tugevam ning kõige kallim toode, aga raha välja andmine on sageli seda väärt, kuna kõrge õlisisalduse tõttu püsib parfüüm kauem peal.

Eau de Parfum (parfüümvesi) on tugevuselt järgmine kategooria. See ei ole küll päris parfüüm, aga peab kaunis kaua vastu.

Eau de Toilette ja Eau de Cologne on nõrgemad lahused ning neid müüakse tavaliselt käepärastes pulverisaatoriga pudelites. Tualettvee pudel on tavaliselt palju suurem kui parfüümipudel ja hind on ometi sama. See ei tähenda, et saate sama raha eest rohkem. Kehavärskendaja parfüümisisaldus on kõige väiksem ning see kaob teie naha sisse ära, jättes sellele õhkõrna aroomi.

Õige lõhna leidmine

Kui olete otsustanud leida endale vahelduseks mõni uus lõhn, tasub osta esialgu pisike testripudel. Mõne aja möödudes võite nimelt tuvastada, et see sisaldab komponente, mis teis allergiat tekitavad.

Nuusutage lõhna kindlasti naha peal. Pudelist nuusutades või lõhnakaardi järgi ei saa lõhna valida. Parfüüm reageerib naha soojusele ja seega mõjub erinavalt nahal.

Ärge valige välja lõhna, mis meeldib teistele, teile aga mitte!

Ärge proovige korraga rohkem, kui kolme erinevat lõhna järjest. Nagu nägemismälu ja kuulmisega, väsib ka haistmismeel ja ei suuda enam tajuda, eristada neid teineteisest.

Näpunäiteid lõhna peale kandmiseks

Kui tahate, et lõhn püsiks peal võimalikult kaua, kandke see peale kihtide kaupa (erinevad tooted, sama lõhn). Alustage vannigeeli või vahuga. Seejärel niisutage nahka lõhnastatud kreemiga ning lõpuks piserdage parfüümi või parfüümvett pulsikohtadele: randmed, meelkohad, tuiksoonele kaelal või küünarnuki siseküljele.

Kandke lõhnaõli peale enne riietumist, et vältida võimalike plekkide teket.

Soojema ilmaga peab lõhn olema kerge. Kuumus intensiivistab lõhna, seega peaks kuumadel niisketel päevadel vältima väga raskeid või intensiivseid lõhnu.

Parfüümi ei tohiks hoida liiga külmas ega kuumas, kuna selle lõhnaomadused muutuvad temperatuuri muutudes. Toatemperatuur on paras

Ja lõpetuseks: ärge lõhnastamisega üle pingutage! Inimesed peaksid teid enne nägema ja alles siis teie lõhna tundma.