MILLIST JUMESTUSKREEMI KASUTADA?

"Üheaegselt tuleb tähelepanu alla võtta nii naha tüüp kui ka soovitud tulemus ja vastavalt sellele valida kas siis vedelam või paksem tekstuur," selgitab Bobbi Browni meigikunstnik Julia Knafo. "Mis puudutab värvitooni, siis see peaks olema täpselt sama nagu nahatoongi. Testime seda võrdluse saamiseks kaelal." Pealekandmine on lapsemäng, sest jumestuskreemid on muutunud stretching-meistriteks: nad pingulduvad lõputult. "Me kanname seda näole vähehaaval pisivigade korrigeerimiseks või siis tervele näole korraga, andmaks nahale soojemat tooni."

MA TAHAN SILEDUST

Kui nahk on normaalne ja kuiv, panustame eriti vedelale ja niisutavale koostisele, mis turgutab nahka ja kustutab veepuuduse tõttu tekkinud kortsud.

Kergelt kattev, kuid rikastatud Fuji mägede veega (niisutav toime) ja Koishimaru siidiga (pehmendav toime): Kanebo Jumestuskreem Fluid Sensai. 40% vee sisaldusega jumestuskreem viimaseks lihviks, et saavutada kosutav ning sajaprotsendiliselt "loomulik" tulemus: Diorskin Nude Naturel Glow Hydrating Makeup Fluid SPF 10.

TEIE PINTSLID

Pisut kannatlikkust ja head vahendid – see on meigikunstnike retsept, et kujundada veatut jume. Vahendid: pintsel jumestuskreemi jaoks, tumedate silmaaluste varjamiseks ja põsepuna pealekandmiseks.

MA TAHAN SÄRA

Kui ilme on väsinud ja ähmane, muudavad valgusspetsialistidena tegutsevad jumestuskreemid naha helendavaks ja pakuvad tilk tilga haaval oma kosutavat mõju.

Toksiinidest vabastamine. Kokteil puhastavatest taimsetest toimeainetest, mis tasakaalustavad nahka, ning on kombineeritud mineraalpuudri pinguldava looriga: Terry'i Voile de Teint Lumière Veloutée.

Valgusvihk. Nahka pinguldavad toimeained ja pigmendid, mis kohandavad oma värvi vastavalt ümbritsevale: Chanel'i Lift Lumière Teint Fluide Lissant Jeunesse pinguldav ja noorendav jumestuskreem.

Elustav. Mineraalideküllase mereveega rikastatuna jagab see vedelik nahale aminohapetega kaetud pigmente, mis annavad kauakestva kiirgava tulemuse. Guerlain'i Fond de Teint Lumineux Bienfaisant Parure Aqua.

MA TAHAN HOOLDUST

Tooted on rikastatud nahka pinguldavate ja toitvate ainetega ning kaua toimivate pigmentidega, mis kaotavad kõik vead (punetused, pruunid laigud) ja siluvad nahka, ilma et kortsud mõne aja pärast uuesti tekiksid. Bio-toimeainetega – datlikivi õli ja vetikaekstrakti ning ultrapeente mineraal-pigmentidega jumestuskreemid: Patyka Fond de Teint Perfecteur Ultime.

Vabastab niisutavad elemendid jätkuva vooluna terve pika päeva jooksul: La Praire’i Fond de Teint Anti-Age Emulsion Cellulaire SPF 15.

Mikropärlite ja pigmentidega sulgkerge vaht annab unistuste jume: Thierry Mugleri Mousse de Teint, Teint Onctueux.

MA EI TAHA LÄIKIDA

Kaks võimalust, kuidas pehmelt matistada ja korrigeerida liigset rasu: T-tsoonile mõeldud tooniv õlivaba vedelik või niisutav kompaktpuuder, mis varjab ebatäiused. Püüab kinni rasu ja niiskuse, lastes samas pooridel hingata: Clinique’i Superfit Makeup Teint Souple Longue Tenue – pehme kauapüsiv jumestuskreem, mis ei jäta nahka rasvaseks.

Kreemjas puuder, sametine, ülipeen, rikastatud mesilasema toitepiima niisutava ekstraktiga: Sisheido Teint Compact Extra Velours.

PROFFIDE NIPID

Moelavade meigikunstnikelt laenatud nõksud leiutamaks, mille abil saavutada moemaailmale kohast jumet... Segage tilk külmakreemi oma vedela jumestuskreemiga. Ideaalne juhul, kui nahk on kuiv või välismõjutustele tundlik – annab kingitusena seksika glasuuri meenutava lõpptulemuse.

Kandke kompaktset jumestuskreemi nahale suure puudripintsli abil: lõpptulemus pole nii kattev kui švammi kasutades, ei jäta aga nii "kuiva" muljet kui puudrit kasutades.

Lisage imeväike tilk õliseerumit näo esiletungivamatele osadele, et päeva lõpul jumet värskendada.

MIKS KASUTADA ALUSKREEMI?

"Aluskreem valmistab naha ette ja silub seda. Aluskreem jääb nahapinnale, luues nõnda õhukese kihi, mis stabiliseerib pigmentide kestvust ja aitab jumestuskreemi peale kanda," selgitab Make Up For Everi koolitaja Hanafi Daouadji. "Tänu aluskreemile võime kasutada vähem jumestuskreemi ning saavutame seega loomuliku ja "nähtamatu" lõpptulemuse. Kui aluskreem on toonitud, sulanduvad pigmendid nahaga ning korrigeerivad loomulikku nahatooni. Rohelisena peidab ta ära punetused, kollasena värskendab ähmaseid toone, lillakana noorendab."

Hea nipp: masseerime seda näppudega üle terve näo, et ühtlustada nahka, aktiveerida vereringet ning luua seega kohe kaunis punapõskne ilme.

KUIDAS NÄGU KAUNIKS SAADA?

Roosaka looriga. Alates ajast, mil nailoni- või siidiosakesed, mineraalpuudrid ja silikooni mikrokuulid asendavad talki, on puudrid üha enam hoomamatud. Nad matistavad, vormivad, muudavad naha siidjaks, korrigeerivad, ja seda kõike vaid kolme pintslitõmbega. Eriline kiitus roosadele toonidele, mis kainestavad talvele omaseid oliivikarva toone.

LOOMULIK ÕHETUS

Loomulikult kiirgav õhetus saavutatakse, ilma tervet tonni puudrit kasutamata. Illuminaatorid peegeldavad valgust ja kaotavad varjud tänu "peegeldavale" pärlmutrile. Kui neid nutikalt kasutada, jääb tulemus nii kütkestav kui ka tõhus. Üks tupsutus põsesarnadele, kulmude võlvi alla ning lohukesse ülemise huule kohal – ning terve nägu lööb särama.

KAS ME SUUDAME VARJATA TUMEDAID SILMAALUSEID?

"Me võime võita kümme aastat, kui kustutame ära tumedad ringid silmade all. Kuna need on erinevat värvi, tuleb hoolikalt uurida oma tooni ja valida lisaks üks toon heledam kreem," soovitab Hanafi Daouadji (Make Up For Ever). "Puhas beež vähendab pruunikat ilmet, roosakas beež sobib juhuks, kui ringid on kollakasbeežid, kollane aga siis, kui ringid on sinakad. Patsutage kergelt, et hajutada toodet ka silmakontuurile ning ergutada vaadet, seejärel siluge üleliigne vahend pintsli abil ära." Pliiatsina: kahvatukollane varjude blokeerimiseks ja helebeež ebatäiuste kaotamiseks – Guerlain’i Duo Correcteur Anti-Cerne Enlumineur.

lähemalt loe veebruari ajakirjast Stiil