Suurbritannias viidi 2000 naise seas läbi uuring, selgitamaks välja, kui suured summad naise sissetulekust kosmeetika alla lähevad. Selgus, et keskmine naine kulutab elu jooksul ilutoodetele 18 000 naela (u 21 400 eurot). Kui mõelda, mida kõike selle summa eest veel saaks, jõuavad meie mõtted väga kaugele, kas pole?

Arvesse võeti kõike, kreemidest ripsmetuššide, huulepulkade ja niiskete salvrätikuteni. Alates umbes 18. eluaastast kulub naisel nahahooldusele aastas keskmiselt 279 naela (331 eurot). Meigile kulutab ta 147 naela (u 175 eurot) aastas.

Populaarse ilu- ja tervisekaupu müüva Superdrug poeketi juht Sarah Sharp kommenteerib: “See võib näida väga suure summana, aga tasub meeles pidada, et raha jaotub 65 aasta peale ja olen kindlad, et enamus naisi nõustuks — see on seda väärt!” Ta rõhutab, et see on tavapärane summa, mis kulub naisel, kes ei otsi ülikalleid luksustooteid, vaid igapäevaseid vahendeid, millega tumedaid silmaaluseid peita, vistrikega võidelda ja jumet parandada.

Naine ostab igal aastal umbes 38 erinevat nahahooldus- ja meigitoodet ja 82. eluaastani jõudes võib toodete kogus ulatuda ligi kahe ja poole tuhandeni.

Kallis lugeja, palju sina näiteks kuus keskmiselt ilutoodetele kulutad?

Allikas: Daily Mail