Mul on mure õhukeste ja kergesti murduvate küünte ja juustega. Viimasel ajal on ka tekkinud näole, eriti lõua piirkonda palju vistrikke (tavaliselt tekkivad nad natuke enne päevi).
Ostsin apteegist juba paar kuud tagasi tabletid (Piimax), mis peaksid parandama küüsi ja juukseid, ning mõjuma positiivselt ka nahale, kuid nagu näha, ei ole mingit muutust toimunud, hoopis vastupidi.
Küüned murduvad veel kiiremini ja nahk läheb üha hullemaks. Juuksed on täiesti pulstunud. Kas võib olla, et mulle ei sobi need tabletid või on asi milleski muus.



Murdunud ja haprate küünte põhjusi võib olla mitmeid. Kui näiteks puutute palju kokku vee, kemikaalide (nõudepesuvahend, küünelakieemaldi, pesupulber jm.) ja teiste ärrititega, siis on täiesti loomulik, et küüned ei pea vastu.
Sel juhul oleks vaja kasutada kaitsekindaid. Oluline on küünte kreemitamine rasvasemate kreemidega mitu korda päevas.

Küünte seisukohast on tähtsad A ja D-vitamiin, kaltsium.
Võiks proovida Piimax-C Kalkki vitamiine ja kalamaksaõli.
Spetsiaalsed küünte, naha ja juuste vitamiinid ja mikroelemendid on ka Merz Special drazeede koostises.
Ei saa ka välistada võimalust, et tegemist on küüneseenega. Kui probleemid ei kao, tuleks nahaarsti poole pöörduda.

Mul on peaaegu 4 aastane tütar, kes huvitub minu kosmeetikast ja on alati ninapidi juures ja ma pole talle seda ka keelanud. Arvan, et oluline on et ta neid asju suhu ei paneks. Juba mõnda aega on ta minuga koos ka ennast natuke kreemitanud (käsi, jalgu ja nägu). Ostsin endale ühe Nivea kreemi, mis mulle ei sobinud ja nii see riiuli peal on seisnud. Ja tema on seda kasutanud. Olen ise 26 ja ei kasuta veel mingeid kortsude vastaseid kreeme ega muid kangemaid preparaate. Ise kasutan Loreali Hydrafresh kreemi. Paar-kolm korda nädalas me siis koos ennast kreemitamegi- tema oma Niveaga ja mina enda omaga.
Minu küsimus on: kas need kreemid võivad lapse nahale kuidagi kahjulikud olla? Kas ma peaks selle ära keelama?
Ta nii tahab minu moodi olla ja ilmselt ära keelamisest ei tuleks midagi välja, ilmselt peaksin ma talle mingi sobivama laste kreemi ostma. Mis nõu teie annaksite?


Kui laps tahab väga kreemitada, siis võib Nivea kreemi kasutada. Nivea on vana ja hea sari. Üldiselt tuleks eelistada apteegisarju, kuna need on mõeldud valdavalt tundlikule nahale ja võimalike ärritite kontsentratsioon on seal minimaalne.

Saada oma küsimus.