“Üks põhilisi põhjuseid, miks küüned on kahjustunud, on see, et geel- või akrüüllakk on küüntelt valesti eemaldatud,” rõhutab Gibson Tuttle, kes soovitab hoopis 15 minuti pikkust atsetoonis küünte leotamist. Lühem aeg võib lõppeda sellega, et küüneemail kraabitakse maha, mida paraku paljud küünetehnikud kipuvad tegema.

Teine samm seisneb selles, et peaksid iga päev kulutama mõned minutid, et oma küünte eest hoolitseda. Selleks tasuks võtta appi küüneõli ja kätekreem. “Me eeldame, et meie küüned teevad meiega koostööd, aga kord nädalas tehtavast maniküürist lihtsalt ei piisa,” selgitab ekspert. Selle asemel soovitab ta hooldada küüsi ja neid ümbritsevat nahka kolm korda päevas niisutava õliga, mis kahe nädala jooksul muudab su küünte tekstuuri dramaatiliselt.

Need, kelle küüned on väga kahjustunud ja nõrgad peaksid mõneks ajaks nende lakkimisest üleüldse loobuma. "Küünelakk kuivatab küüsi," selgitab Gibson Tuttle. "Võttes nädala või kaks emaili ravimiseks, tagad nende tervisliku kasvu." Sellel ajal soovitab ekspert eelistada hoopis kasvu soodustava eliksiiri või tugevdava kattelaki kasutamist.

Lõpetuseks, et hoida küüned kuni järgmise maniküürini terved ja hoida ära nende murdumist, soovitab Gibson Tuttle kanda ülepäeviti küüntele kattelakki.

Nii lihtne see ongi!