1900
Sajandivahetusel hakkas pead tõstma naistele hääleõiguse nõudmise liikumine ning muutuvad hoiakud muutsid ka naisekeha ideaali. 1900te alguse mannekeenid olid taha surutud puusade ja ette surutud rinnaga.

Tolle ajastu ideaali kehastasid

Sarah Bernhardt
Isadora Duncan
Lillie Langtry
Ethel Barrymore

1910
Isadora Duncani ja Vene baleriini Anna Pavlova populaarsus lisas naisfiguurile teatraalsust. Zhestid muutusid vabamaks ja meenutasid tantsu. Esimene maailmasõda mõjutas figuuriideaali samuti tuntavalt. Suhkrutalongid kahandasid ka naisefiguuri eelnenud perioodi rinnaka kahakujuga võrreldes. Kaupluseakende mannekeenid muutusid saledamaks.

Tolle ajastu ideaali kehastasid

Susan B. Anthony
Marie Dressler
Coco Chanel
Mabel Normand

1920

Seelikuääred kerkisid üles ja keha tuli nähtavamale. Rõhutati jalgu, väiksemad rinnad muutusid aktsepteeritud ideaaliks, moodi tuli plikalikkus.

Tolle ajastu ideaali kehastasid

Josephine Baker
Clara Bow
Lillian Gish
Louise Brooks
Joan Crawford

1930
Börsikrahh sundis tolle perioodi naisi leidlikkusele. Mannekeenid asendusid puust välja lõigatud odavamate vormidega.

Tolle ajastu ideaali kehastasid

Greta Garbo
Ginger Rogers
Myrna Loy
Marion Davies
Marlene Dietrich

1940
Sõja-aastatel olid mannekeenid mõni sentimeeter lühemad, et hinnalist materjali kokku hoida. 1940te lõpus tõid Diori tööd moodi herilasepihaga naisekuju.
Mõõtmed olid 90-55-92.

Tolle ajastu ideaali kehastasid

Katherine Hepburn
Vivien Leigh
Ava Gardner
Lena Horne
Ingrid Bergman

1950
Tolle perioodi ideaal sai inspiratsiooni kaanepilditüdrukutelt, kes olid pikad, saledad, proportsionaalse keha ja valge nahaga.

Tolle ajastu ideaali kehastasid

Rita Hayworth
Lauren Bacall
Grace Kelly
Marilyn Monroe
Elizabeth Taylor
Dorothy Dandridge

1960
Klaaskiu kasutuselevõtt tähendas seda, et kaupluseakende mannekeenid ei kujutanud endast enam alusel seisvat pulka, vaid muutusid realistlikumaks. Twiggy was oli kõikjal, millele panid aluse Adel Rootsteini 1966. aastal toodetud Twiggy mannekeenid. 162,5 sentimeetrit pikk ja lameda rinnaga mannekeen erines oluliselt 1950te täidlasematest mannekeenidest.

Tolle ajastu ideaali kehastasid

Brigitte Bardot
Jacqueline Kennedy
Audrey Hepburn
Twiggy
Raquel Welch
Diana Ross

1970
Mannekeenid muutusid realistlikumaks, esindades paremini vanuse- ja etnilisi gruppe. 1972. Aastal tuli välja "Contessa" mannekeen, mis oli tehtud 40ndale eluaastale läheneva naise järgi ja mida iseloomustas kühm ninal.

Tolle ajastu ideaali kehastasid

Farah Fawcett
Faye Dunaway
Bo Derek
Cher
Lauren Hutton
Tina Turner

1980

Sportlikkus muutus järjest populaarsemaks: mannekeenidele hakkasid tekkima lihased, näidates aeroobika ja muude sportlike liikumiste populaarsust.

Tolle ajastu ideaali kehastasid

Suzanne Somers
Brooke Shields
Monaco printsess Caroline
Joan Collins
Jessica Lange
Daryl Hannah

1990
Realism jõudis uuele tasandile. Mannekeenid meenutasid järjest rohkem tõelisi modelle. Näieks Metropolitan Museumi kostüümiosakonna mannekeenid meenutavad hämmastavalt Christy Turlingtoni.

Tolle ajastu ideaali kehastasid

Julia Roberts
Gwyneth Paltrow
Kate Moss
Printsess Diana
Madonna

2000

Tänapäeva mannekeene on erineva suuruse ja kehakujuga ning see erinevus on suurem kui kunagi varem. Kaupluseakendel on järjest rohkem näha teismelisi, peegeldades noortekultuuri populaarsust. Hästi müüvad ka ümaramate kehavormidega mannekeenid. Sellele vaatamata on kõige populaarsem mannekeen siiski väga sale.

Ideaali kehastavad

Hilary Swank
Mia Hamm
Gisele Bundchen
Lauryn Hill