Ja muidugi tahetakse pärast sünnitamist näha välja samasugune kui enne; siingi jäetakse tihti mulje, et see on saavutatud ilma kirurgilise sekkumiseta.
Märtsi Marie Claire'is:
  • Gwyneth Paltrow - särav näitleja ja naine
  • Reet Ausi väike maailm
  • Avameelselt ilulõikustest
  • Värvikirev versus tervislik toit
  • Kevad-suvine trendiraport
  • Vaheta parfüümi!

  • Ei, inimesed on jõudnud konsultatsioonist operatsioonini ilma sellise mureta. Vahel olen ise küll mõelnud, kuidas emad oma tähelepanelikele lastele rindade suurendamist selgitavad.

    Kui palju käib te juures naisi, kes on aastaid kompleksides vaevelnud?

    Päris palju. Ja tavaliselt on põhjuseks üsna tõsised probleemid. Väga palju soovitakse kõhuplastikat. Näiteks vertikaalse keisrilõike armi puhul hakkab rasv ladestuma kahele poole armi, mille tulemuseks pole ühtlaselt ümar, vaid kahe kõrvuti asetseva palliga kõht. Siin saab aidata ainult operatsioon. Või kui kõht ripub nagu põll ja seda on lausa raske kanda.

    On ka väiksemaid kõhtusid, mis pärast laste sündi figuuri moonutavad. Või tühi kortsus kõhunahk saledal inimesel... On naisi, kel on vaevarikas kanda väga suuri rindu. Neidki saab aidata vaid kirurgia. Või vaevlevad kompleksides rinnatud naised. Paljude jaoks on probleemiks hoopis nina ja eemalehoidvad kõrvad. Pea kõik patsiendid on öelnud, et nad oleksid pidanud selle otsuse langetama palju varem, nii oleksid nad suurest vaevast ammugi vabanenud.

    Kas patsiendid paluvad vahel lausa ekstra konfidentsiaalsust?

    Keegi pole ekstra midagi palunud, kuid konfidentsiaalsus käibki me tööspetsiifika juurde. See kuulub meditsiinitöötaja kutse-eetika juurde, see on kõigi meditsiinitöötajate lepingutes sees. Ka andmekaitseseadus tagab konfidentsiaalsuse.

    Minu südamlik soovitus oleks: kui enda juures midagi häirib ja tuju halvaks teeb, siis ära vaata sellest mööda, vaid võta midagi ette. Teisi kadetsedes kulutad vaid väärtuslikku aega.

    Aili Lindmäe on Villa Medica erakliiniku ilukirurgia konsultant