Kehakoorijad

Meresoolast saab teha sobilikke ja kasulikke koorijaid nii näole kui kehale. Üks lihtsamaid nippe on segada meresool kohvipaksuga ja lisada paar supilusikatäit lemmikõli (nt avokaado-, palmi- või oliivõli). Kui soovid lisa veel juurde oma lemmikut eeterlikku õli ja võid panna suurema koguse õhukindlasse purki ja kasutada seda segu terve nädala jooksul. Selline koorija aitab vabaneda surnud naharakkudest ja tekkivatest punnidest, lisaks kohvi pinguldab nahka ja kogu segu mõjub ergutavalt vereringele, meresool toob kehast välja jääkained ning saavutadki pingul, sileda ja pehme naha.

Jalavann

Lase kauss sooja vett täis ja lisa paar supilusikatäit meresoola. Meresool on kasulik selles leiduvate mineraallisandide tõttu ja vannid meresoolaga aitavad taastada organismi tasakaaluseisundit ja leevendada stressist tingitud vaevusi. Samuti tänu meresoola antibakteriaalsetele omadustele aitab meresoolaga tehtud jalavann ka erinevate jalale tekkivate haiguste (nt jalaseen) vastu. Võta jalavanni kuni vee jahtumiseni ja seejärel koori jalad veel meresoolast tehtud koorijaga üle — siledad jalad on garanteeritud. Meresoolaga jalavann on kasulik külmetumiste puhul, sellisel juhul lisa vette ka sinepipulbrit. Niisutava efekti lisamiseks võib vette samuti lisada õli ja vee liiga kiire jahtumise korral vett juurde lisada — ühe jalavanni pikkuks võiks olla umbes kümme minutit,


Vannisoolad

Tee endale ise meelepärane vannisool eeterliku õliga, vastavalt sellele kas soovid turgutust, rahustust, lõõgastust või midagi muud.

Sega omavahel kokku tassitäis meresoola ja tassitäis soodat. Eraldi anumasse sega soovitud õlid — näiteks 1 teelusikatäis E-vitamiini (aitab hoida naha nooruslikkust) ja niisutuseks 2 teelusikatäit baasõli (viinamarjaseemne-, oliiv- või muu õli), lisa seejärel enda soovi järgi eeterlik(ud) õli(d) (nt piparmünt, lavendel, sidrunhein vm) — eeterlikku õli pane vastavalt soovi järgi 5-20 tilka, kuid piirdu maksimum kolme eeterliku õliga. Seejärel lisa õlisegu sooda-meresoola segule ning sega korralikult, sulge segu õhukindlasse anumasse ja vannitäiele veele lisa 2 supilusikatäit omatehtud vannisoola.

Vistrikutapja

Tee endale ise paikne vistrikute kuivataja. Võta beebi toidutops (või umbes sama väike purk) ja pane sinna 2 teelusikatäit meresoola, lisa sellele 10 tilka teepuuõli ja 2 teelusikatäit vedelat glütseriini. Sega kuni saavutad ühtlase pasta taolise massi ja võidki seda punnidele panna — hoia seda näol kuni kuivamiseni ja pese segu näolt sooja veega,

Näomask rasusele nahale

Sega kokku võrdses koguses meresoola ja vedelat mett, lisa segule poole värske sidruni mahl ja sega korralikult kuni tekib pasta taoline mass. Masseeri segu näole ja jäta 10-15min, eemalda segu sooja veega ja tupsuta rätikuga kuivaks. Kui teed seda endale valmis suurema koguse siis kindlasti säilita seda külmas, võib kasutada 2 korda nädalas.