Kurk on suureks abiks kaaluprobleemidega võitlemisel. Teda on kõige kasulikum süüa toidukordade vahel, sest jätab täiskõhu- ja rahulolutunde ning nii ei ole ohtu üle süüa. Veesisalduse tõttu on kurk ideaalne nahahooldusvahend ja toimib kõigi nahatüüpide puhul. Kurk aitab nahka looduslikult taastada ja niisutada ning seda E-vitamiiniga rikastada.

Kõige levinum ja lihtsam viis kurki kasutada on seda viiludena nahale asetada. Juba paari minutiga lõdvestab, niisutab ja pehmendab kurk kuiva nahka.  Kurki kasutatakse kõige sagedamini tumedate silmaaluste ja silma alla tekkinud kottide eemaldamiseks, kuid peale selle on kurk väga tõhus vahend ka päikesepõletuse leevendamiseks, naha niisutamiseks ja toniseerimiseks ning pooride puhastamiseks.

Suhkruhaigetele soovitatakse kurki madala suhkru ja süsivesikute sisalduse tõttu.

Kurgi puhul on tähtis teada seda, et just koores sisaldub E-vitamiini ja kiudaineid kõige rohkem, mis on seespidiseks puhastuseks kõige vajalikumad. Nahahooldusel on soovitatav eelistada orgaaniliselt kasvatatud kurke. Pestitsiidid kogunevad just koore alla, seetõttu peame olema kindlad, et ei asu oma nahka puhastamise asemel mürgitama.

Naha noorusliku väljanägemise võtmeteguriks on tugev sidekude. Sidekoe vastupidavuse tagamiseks ülivajalikku mineraali, räni, leidub külluslikult just kurgis. Ränihape suurendab naha elastsust ja pidurdab kudede vananemise protsessi.

Kurgiga iluretseptid:

Noorendava toimega kurgi maski tegemiseks tuleb neli (koorega) kurgiviilu ja kaks supilusikatäit maitsestamata jogurtit blenderisse visata ja ühtlaseks massiks purustada. Kanna saadud segu puhtale ja kuivale nahale ja jäta 10 minutiks toimima. Seejärel pese mask jaheda veega maha. See mask aitab väga hästi magamata ööst või liigsest soolatarbimisest tuleneva näonaha paistetuse vastu.

Niisutav kurgi ja pirni mask — Lõika pirn tükkideks, eemalda seemned ja pane koos poole kurgi ja ühe teelusikatäie oliiviõliga blenderisse. Purusta see tükkideta pastaks ning kanna see 15-20 minutiks niisutamist vajavale piirkonnale. Eemalda külma veega. Soovitatav korrata iga kahe-kolme päeva tagant.

Loodusliku kurgikoorija jaoks läheb vaja pool tassi kaerahelbeid ja pool tassi kurgist välja pressitud mahla. Kurgimahla saamiseks tuleb riivida terve kurk koos koorega marli peale ja pressida kogu mahl kurgist läbi marli tassi sisse. Kaerahelbed ja kurgimahl sega ühtlaseks pastaks.. Kanna see ringjate liigutustega näole ja kehale. Jäta viieks minutiks toimima ja pese veega maha.

Mee ja kurgi näohooldus — Vaja läheb 1/4 tassi mett, mõned tilgad mandliõli või sidrunimahla ja üht kurki. Purusta kurk blenderis. Sega mandliõli või sidrunimahl meega (vajadusel vedelda veega) ja kanna segu ringjate liigutustega masseerides näole. Jäta mesi näole kümneks minutiks ja lõdvestu. Eemalda mesi leige veega ning seejärel kanna purustatud kurk näo ja kaela piirkonnale. Soovi korral kata ka silmalaud. Lase toimida 5-10 minutit ning pese leige veega maha.

Lõpetuseks kevadele maitse ja värvi lisamiseks väike nipp: pista paar kurgiviilu oma päevasesse joogiveekannu või -pudelisse. Lisaks vee pilkupüüdvamaks muutmisele annab kurk paari tunni möödudes ka veele õrna meeldiva maigu!