Tahtmatult tekib küsimus: on jube välimus eduka karjääri eeldus?

Tõsi, tegijate seas on ka naiselikke ja ilusaid naisi. Kuid ükskõik kui tunnustatud või kõva tegija ta oma alal ka pole, ikka leidub ilkujaid alates kahtlemisest, et karjäär on tehtud voodi kaudu, ja lõpetades veendumusega, et ilu välistab aju.

Võib-olla sinna ongi koer maetud. Sest koledatel naistel pole selliseid kahtlusi vaja hajutada ja nad saavad segamatult rühkida oma eesmärkide poole. Naised neid ei kadesta ja mehed ei mõnita, vaid võtavad võrdväärse partnerina.

Ärimaailma valitsevad siiski mehed, ja võib-olla suudavad mehed inetu naisega paremat koostööd teha. Neil ei kaldu mõte kohe seksile. See ehk seletab hernehirmutiste edu?

Või võtame näiteks intervjuud edukate naistega. Hobusenäo käest küsitakse asjalikke küsimusi, kaunilt naiselt aga peamiselt seda, mis tunne on naine olla ja kuidas ta naiseksolemise kõrvalt üldse millegagi veel tegelda suudab.

Naeruväärne! Nagu mitte nii ilus naine ei olekski naine.

Kuid siiski asetab see koletise võrreldes kauni naisega paremale positsioonile. Ta on tõsiseltvõetavam. Aga miks?

Samamoodi ruulivad koledad naised lähisuhetes. Paljud hoiavad oma abikaasat totaalse tuhvli all. Ja mis veel imelikum — enamik neist on õnnelikus abielus, kusjuures just kaunid ja seksikad naised on pidevalt suhetega hädas, lahutavad ja üritavad uuesti, enamasti jälle ebaõnnestunult.

Kas siingi kehtib oletuslik väide, et mehed kardavad ilusaid naisi?

Hea meestuttav rääkis just hiljuti, et tal on palju naissoost sõpru. Mina ei usu eriti mehe ja naise vahelisse sõprusse ja avaldasin imestust, et kas emmal-kummal ei teki ikkagi seksiteemalisi mõtteid või soove. No mul ei teki jah, vastas mees, enamik neist on hirmus inetud!

Kas teid seovad siis ühised huvid või nii? Oh ei, mitte ühised huvid, vaid need inetud naised on lihtsalt väga head! Nad on nii hoolitsevad!

Kui sina saaksid valida, kas olla ilus või hea, kumma sa valiksid? Mina valiksin esimese variandi. Lihtsalt sellepärast, et elu tunduks siis huvitavam. Aga võib-olla oleks see suur eksitus, võib-olla on võimalik siiski üheaegselt olla nii ilus kui hea?

Umbes nagu Lumivalgeke… Juba muinasjuttudes üritatakse pidevalt ilusaid tütarlapsi ära tappa. Peamiselt küll naiste poolt. Sellest saan ma veel aru, naine näeb ilusas naises konkurenti.

Aga miks mehed eelistavad hernehirmutisi? Miks on koledad tõsiseltvõetavamad? On see mingi maarahva kiiks, et “ilu ei panda padaje”?