Pool kevadet võtsin hoogu ja ootasin, et ilmad soojemaks läheksid — et siis saaks selga panna avaramaid riideid, kust ilus pruun ihu pisut ka paistaks. Eelmine nädal siis lõpuks tundus, et ilmad soosivad mu plaane.

Lugesin siitsamast foorumist varem päevitunute muljeid ja näpunäiteid ning jäin kõige rohkem kartma, et tulemus tuleb laiguline (nagu leopardil, kurtis üks kirjutaja). Seepärast ostsin eelmisel päeval ühe korraliku kehakoorija ja hommikul enne minekut koorisin ennast dushi all kohe isuga.

Salongis aega kinni pannes ei instrueerinud mind küll eelnevalt keegi, et koorida tuleb. Ainult seda öeldi, et tulles ei tohi ühtegi kreemi ihul olla.

Tänu internetile olin siiski ise nii tark, et panin selga tumedad avaramad riided, et need pärast ei hõõruks vastu ihu.

Protseduur nägi välja nii, et ma sain jalga ühekordsed stringikesed ja salongitöötaja lasi mu nagu jaheda dushiga üle. See võttis aega umbes 15 minutit, ja siis ma kuivasin seistes, kohvi rüübates ja ajakirju lapates teist samapalju. Kohe ei olnud mingit erilist tulemust näha, aga ei peagi olema.

Nimelt mõjub spray-päevitus aja jooksul, nii 5-8 tunni jooksul naha pindmistes kihtides, tekitades seal „päevituse”. Nii et reaalne tulemus selgub alles hiljem. Et endise ja uued nahatooni vahel võrdlus oleks selgem, kleepisin enne päevitama hakkamist kõhu peale südamekese.

Tegelikult sain ma valida kahe pruuni tooni vahel — heledama ja tumedama. Igaks juhuks võtsin esimese korra jaoks heledama, nagu soovitati ka ilusalongist. Kuivasin siis niikaua, kuni näpuga katsudes sõrmed enam naks-naks naha külge ei jäänud.

Aegajalt käisin ennast peeglist kiikamas. Nägu tõmbus pruunimaks küll. Siis läksin juuksuri juurde — noh et kui juba välimuse muutus, siis täiega. Kuni juuksur värvi segas ja uuesti minu juurde tagasi tuli, teatas ta, et ma pruunistun lausa silmnähtavalt. Ja korrutas seda õhtu jooksul veel mitu korda, kuni juuksevärv mõjus ja ta mu pead pesi jne. Lõpuks takseeris ta mu üle ja arvas, et läheb ise ka spray-päevitust proovima.

Järgmisel hommikul peale ärkamist astusin ruttu peegli ette, et tulemust päevavalges hinnata. Mõned inimesed on kurtnud, et jume jäi kollakas ja ebaloomulik. Mina olin oma näo ja ülakeha tooniga igatahes väga rahul — kõik oli ühtlane ja justkui loomulik (ma ei tea ju, pole varem pruun olnud). Käsivarred olid ka justkui okei, ainult küünralohk oli tumedam.

Aga peopesad — oh heldus!! Omaarust ma ei puudutanud ennast küll kätega, kuni nahk veel kleepuv oli, aga käed nägid välja, nagu ma oleks porgandeid kraapinud või seeni puhastanud.

Südamekesed kõhul olid ilusti välja joonistunud. No ja siis jalad. Üks suur põhjus, miks ma üleüldse läksin seda päevitust proovima, olid just jalad, sest need ei lähe mul isegi solaariumis luikvalgetest tumedamaks. Aga nüüd olid nad pruunid. Ja mitte ainult. Põlved ja põlveõndlad olid VÄGA pruunid, säärtel oli heledamaid laike. Ni nad ei olnud nüüd lausa niisugused, et mul võiks plekilist soetõbe kahtlustada, aga ega miniseelikus eputama ka just ei kutsunud.

Kolleeg lohutas, et ka päevitades jäävad põlved tavaliselt tumedamad.

Kokkuvõttes — laias laastus olin rahul, jalad välja arvatud. Vaatame, kaua päevitus peal püsib. Kirjade järgi keskmiselt nädal aega, sest selle ajaga kulub naha pealmine kiht ära. Päevitust aitavat pikendada naha hoolikas niisutamine.

Ja kõige parema tulemuse pidi saama siis, kui kõigepealt käia solaariumis paar korda ja saada krunt alla ning siis lasta sprayga üle. Solaarium nimelt mõjub ka naha sügavamatele kihtidele, spray ainult pindmisele.

Keskmiselt maksab ülekehapäevitus 200-250 krooni, võimalik võtta ka ainult näo ja dekolteepiirkonna päevitus. Erinevates salongides kasutatakse erinevate mõjuainetega spray’sid, ühele võib sobida üks, teisele teine.
Kiire iluabi on ta igal juhul. Juhul kui ilus välja kukub…

_______________________________

Delfi Naistekas peab sel aastal (2009) oma 10. sünnipäeva jasellega seoses teeme kingitusi kõigile meie lugejatele: otsimearhiivitolmu alt üles kõik lood, mis ka täna naistele huvi võikspakkuda. Kõik teemad, millest naised endiselt räägivad.

Naistekas — Delfi Naisteleht
esimene naistele mõeldud veebileht
alates aastast 1999