Esmalt tulevad pähe kosmeetikasalong, solaarium, energiakapsel ja muud enese eest hoolitsemise viisid, mida pakuvad professionaalid, kelle hoolde end usaldada. Küll nõuavad salongiprotseduurid aja heale planeerimisele lisaks ka üsna palju rahalisi vahendeid.


See omakorda paneb paljusid mõtlema, kas kuidagi teisiti ei saaks?


Loomulikult on olemas ka koduseid vahendeid ja viise, kuidas oma loodusliku päikeseta päevadesse rohkem rõõmu ja rahulolu tuua, nii et suve ja rannailmade saabumiseks mitte väsinud ja tujutu vaid rõõmsameelne ja tervisest pakatav olla.


Alusta koduse aroomiteraapiaga. Aroomiõlid on tuntud oma headuses iidsetest aegadest ning põhjusega. Õigeid aroome kombineerides on nende mõju meeleoludele ja enesetundele garanteeritud.

Siin on lühike nimistu efektiivseimatest ja levinumatest aroomiõlidest:

  • Apelsin: mõjub suurepärase antidepressandina. Kutsub esile õnnetunde, rõõmsameelsuse ja õhutab mängulisusele.

  • Mandarin: meenutab sulle lihtsalt lapsepõlve rõõmsameelsust. See annab sulle humoorikust ja lapselikku energiat.

  • Sidrun: pühib minema pahura tuju jäljed, tõstab esile energiavarud ja tekitab rahulolutunde. Ega ilmaasjata öelda — et hapu teeb lõbusaks.

  • Greip: aitab leida sinu igapäevaelus rohkem lusti. Lõõgastab ning tekitab soovi hoiduda ebameeldivatest emotsioonidest. Samuti on greip viimasel ajal leidnud laialdast kasutamist salendavates ja noorendavates kosmeetikumides, mistõttu greibi aroomgi võib salenemisprotsessile kaasa aidata — kui seda koostöös salendavate hooldustega kasutada.

  • Laim: nagu sidrunigi essentsõli, võimendab ka laim positiivseid emotsioone. Sisendab optimismi, julgustab, inspireerib ja motiveerib.

    Õlisid omavahel segades peaks siiski piirduma 3 erinevaga.
    Samuti ei maksa loota, et aroomiõli igas olukorras lubatult toimib.
    Aroomiõlide tõhususe tõstmiseks tuleb neid nautides lõõgastuda, lasta aroomil end hellitada ja meeled lõdvestada.

    Seetõttu on parim aeg ja koht aroomiõlide kasutamiseks mistahes viisil, nautida neid koos lõõgastava vanniga — ilma et telefon kõrval lakkamatult heliseks ja töömõtted peas vasardaksid.

    Aroomiõlide jätkuks mõtlegi oma keha hellitamisele.
    Nii või teisiti on paljudel meist kevadeti nahk kuiv ja väsinud. Kreemitades märkad, kuidas nahk suisa neelab endasse kreemides sisalduvaid toitaineid ja energiat.
    Et aga töö ja argipäev on tihti stressirohke, vajab naise ihu lisaks kreemitamistele korra-paar nädalas ka tõsisemat hellitamist.
    Lisaks naha paremale väljanägemisele annab see ka hea emotsionaalse laengu ning peeglisse vaadates näete sealt ikka sedasama inimest — vaid tükike rõõmsama, noorema ja rahulolevamana.

    Parim viis kõige selle eelpoolloetletu läbi viimiseks on üks tõsiselt hea ja tõhus vann.
    Olgugi, et kuuma vanni ei propageerita — kuna see pidada kudesid lõdvaks muutma, mistõttu nahk kaotab aja jooksul pisut rohkem elastsust. Teisalt ei peagi järgnevalt kirjeldatud vanni võtma tingimata kuumas vees ning seal tunde ligunema.

    Mineraaliderohkem meresoolaga vann taastab su energia, tõrjub organismist ja nahast välja toksiinid ning hellitab su nahka naturaalsete mineraalidega.

    Tee endale juba täna alljärgneva retsepti järgi vann, naudi seda ning kui heaolutunne saabub, korda seda vähemalt korra-paar nädalas justkui koduse spa noorendavat kuuri.

    Vanni koostis:

  • 1 klaas naturaalset meresoola
  • 1/2 tl vedelal kujul glütseriini (niisutab ja toidab nahka)
  • 1/2 klaasi mõrusoola

    Aroomisegu:
  • 7 tilka mandariini essentsõli
  • 6 tilka apelsini essentsõli
  • 4 tilka greibi essentsõli
    Sega koostisained hoolikalt ning kasuta vannivees, kui tunned soovi noorendavat kuuri läbi teha (mitte soovitav siiski üle 2 korra nädalas). Küll hoidu sama veega juustepesust, sest juuste struktuurile mõjub see liigselt kuivatavalt.

    Värviteraapia Kuidas sa tunneksid ennast keskkonnas, kus on võimalik üldpildis märgata vaid musta ja valge variatsioone?

    Tõenäoliselt mitte hästi, isegi siis, kui ise andunud musta või valge fänn oled. Ütlematagi selge on aga see, et värvid mõjutavad inimese tujusid, emotsioone ja enesetunnet väga suurel määral. Sellest tulenevalt on värvidel sinu ümber ka otsene mõju tervisele ja käitumisele. Iga värv eraldi ja teistega kombineerituna kätkeb endas teatud vibratsiooni, mis omakorda avaldab mõju meie “chakra” süsteemile.

    Kui tavaliselt kirjutatakse sellest, mida inimesest arvata, kui ta armastab enim kanda teatud värvitoonides rõivaid, siis siinkohal toon hoopis ära kolm põhilist värvitooni, mida oma rõivastuses võiks kasutada ning kuidas need mõjuvad.

    Punane

    Punane on hot!
    See on tugev värv, mis tekitab vastakaid emotsioone sõltuvalt selle variatsioonidest, kirglikust punasest õrna ja plikalikult armsa roosani välja.
    Punast peetakse ühtlasi nii armastusesaadiku “cupido” kui ka “saatana” värviks. Rõivastes mõjub aga punane värv stimuleeriva ning soojana.

    Uuringud on näidanud, et punasel on psühholoogiline effekt, mis kiirendab hingamist ja tõstab vererõhku.

    Seega peaksid punase pidevast kandmisest hoiduma kõrge vererõhu all kannatajad.
    Samas on punasel imeline võime tõmmata tähelepanu ja panna inimesi tegutsema. Punases on ka jõudu ja suursugusust, sellest tulenevalt on ka kuulsuste ja VIP´ide ees laiali laotatav vaip justnimelt punane.

    Seega — ilmesta oma välimust punasega, kui sa ei taha sulanduda taustaga.

    Oranz

    Oranz tekitab vaimseid võnkeid.
    See on kombinatsioon punasest ja kollasest, seega on tema mõjus jooni mõlemilt. Sooja värvina, see stimuleerib positiivsete emotsioonide teket ja loomulikult ka isu — seega hoiatus ülesöömisele kaldujatele — ei maksa liialdada.

    Samas annab oranz värv rõivastes energiat, kiirgab soojust ja päikesepaistet.

    Seega, kui tahad et inimesed sinu ümber märkaksid sind, aga et sa samas ei mõjuks jõulise ja agressivsena, kasuta oranzi.

    Kollane

    Esimene asi mis kollasega seostub on loomulikult päikesepaiste.
    Kollane on sooje emotsioone täis värvitoon, mis nagu punanegi kätkeb endas konfliktialdist sümbolismi.

    Ühest küljest sümboliseerib see õnne ja rõõmu, teisalt mõjub pisut kerglasena. Sellegi poolest ei peaks keegi kollasest loobuma, kartuses valet muljet jätta.
    Loomulikult kui lähete ärikohtumisele, ei ole kollane pluus vm riideese omal kohal — aga kes ütles et kollane peab olema kõigile nähtav?

    Väidetavalt suudab juba kollane aluspesu enesetunnet ja võimekust oluliselt tõsta.
    Hetkeks veel aroomiteraapia juurde tagasi tulles — “kollaseimad” õlid on sidrun ja greip.

    Valikuline lugemine:

    Enam ammu ei peaks sa lugema kõike, mis kätte juhtub. Raamatutel mida loed, on sulle otsene või kaudne mõju. Loomulikult, kui vajad õhtuseks magamajäämiseks öökapile midagi hästi lihtsa lugemise vallast — kus võid silmadega ridadest üle lasta ilma, ilma kaasa mõtlemata — siis võid valida mõne lemberomaani või kerge krimka. Kui aga tahad, et raamat sulle ka midagi muud peale kerge une pakuks — siis vali hoolikalt.

    Kaks raamatut, mis võiksid olla kohustuslikud neile, kellele iseenda enesetunne ja heaolu korda lähevad: Carole Swann Meltzer ja David Andrusia raamat: “Feng shui’ga šikiks”.
    Kui enamus raamatuid õpetab Feng Shui abil oma kodu või töökohta ideaalseks muutma, siis see raamat õpetab, kuidas rakendada feng shui`d oma keha heaks.

    Lorraine Bodgeri “2001 viisi mõnusa enesetunde tekitamiseks” on raamat, mis pakub tõsiseltvõetavaid näpunäiteid, kuidas enda eest hoolitseda ja end hellitada, et enesetunne paraneks ja tunneksid end kuninglikult.

    Ära siis kuluta tervet varandust kõikvõimalike kreemide ja pulgakeste peale, mis lubavad üksteisevõidu imelisi tulemusi ning kindlasti loobu mõtlemast, et parema enesetunde saavutamiseks on ainus viis sõita teise ilma otsa sooja kliimat nautima.

    Veendu, et saab ka lihtsamalt.