Briti ajakiri Eve käis nõu küsimas ekspertidelt ning saadud nõuanded on kõike muud kui võimatud. Eks veendu ise.

Esmamulje loeb

Psühholoog Linda Blair tuletab meelde, et inimesele hinnangu andmiseks kulub meil esmakohtumisel vaid seitse sekundit. Seetõttu on esimene mulje ülimalt tähtis. Eredad isiksused on ligitõmbavad, nad äratavad meis soovi positiivseks suhtluseks. Kirg ja põlemine on omadused, mis automaatselt nooruse ja tervisega seostuvad.

Sestap:
- tunne huvi teiste inimeste tegemiste vastu
- hoia oma välimus värskena ja meel avatuna
- ära isoleeri end teistest vanusegruppidest, sest sageli on huvitav just nende kõige nooremate ja kõige vanemate seltskonnas.

Unusta tugev meigikiht

Meigikunstnik Carmindy sõnul võib liigne meik vanusele vähemalt 10 aastat juurde panna. Paks ja raske meigikiht ning tugevad matid värvitoonid imevad endasse naha loomuliku kiirguse. Vali alati värske ja kerge meik ning kasuta valgustpeegeldavate koostisainetega tooteid. Kõige suuremaks iluveaks on Carmindy arvates aga kulmud — ülekitkutud kulmud muudavad näo lihtsalt jubedaks.

Seisa sirgelt

Rühispetsialist Brita Forsstromi sõnul on küürus selg ja längus õlad väga vanade inimeste tunnus, kuid ka väga palju noori naisi hoiavad oma keha just nõnda. Taoline kehahoiak jätab väsinud ja uimase mulje ning kohe kindlasti näeb selline inimene oma õigest vanusest vanem välja.

Sestap:
- aja selg sirgu
- hinga rahulikult ja sügavalt
- pea meeles, et sirge selg lisab enesekindlust ning on terve ja tugeva ehk noore ja elurõõmsa inimese tunnusjooneks.

Ilus naeratus igas vanuses

Hambaarst Andreas Röllini hinnangul unustatakse vanusega võitlemisel hambad sootuks. Tegelikkuses mõjutavad hammaste tervis, värvus ja kuju inimese enesetunnet väga palju. Loomulikult ka seda, milline inimene teiste jaoks paistab. Hammaste värvust näiteks mõjutab eelkõige elustiil, mitte vanus. Suitsetamine, pidev kohvijoomine ja punane vein muudavad hambad kiiresti kollaseks.

Kael on peaasi

Dermatoloog Nick Lowe on tähele pannud,et paljud naised hoolitsevad küll näonaha eest, kuid ülejäänud keha läheb täiesti meelest. Kael ja dekolteepiirkond on eriti õrnad alad ning nende eest tuleb hoolitseda sama hästi kui näo eest.

Sestap:
- kasuta kas või kõige tavalisemat niisutavat kreemi
- näole maski tehes kanna pisut ka kaelale, dekolteele ja kätele.

Klassikaline soeng

Juuksestilist Ben Cooke soovitab mitte iga uue moeröögatusega kaasa minna. Ägedad uued värvid ja lõikused jäägu pigem katsetamiseks teismelistele ning ise tasuks valida lõikus, mis sobib nii näojoonte kui elustiiliga. Ka tuleb juuste puhul meeles pidada niisutamist, sest kuivad juuksed kaotavad läike ning pehmuse.

Seksikad jalavarjud

Moetoimetaja Jo Jonesi arvates räägivad kingad kandjast nii mõndagi. Nii näiteks võivad vale kõrgusega kontsad naise hoopis vanemaks muuta. Madal konts ja ümar kinganina on küll praktilised, kuid lausa karjuvad igavusest ja lisavad vanusele üksjagu. Sama kehtib ka garderoobi kohta — lisa julgelt värvi ning katseta ehete ja eri tüüpi käekottidega.

Õnnestunud foto

Fotograaf Peter Buckingham teab, et hea foto on inimesele oluline. Ja siin pole midagi pistmist inimese tegeliku iluga, vaid eelkõige tema enesekindluse ja rahuloluga iseendaga. Piltidelt paistavad alati esimesena silma inimesed, kes tunnevad end hästi ja naeratavad loomulikult, mitte ei ürita poseerides muljet jätta.