Kurikuulus moemaailma originaalitseja Jeremy Scott lendas ereda tähena Pariisi moeilma 1996. aasta oktoobris, näidates autokatastroofi ohvritest, haiglarüüdest ja sidemetest inspireeritud kollektsiooni. Mida muud võiski oodata noorukilt, kes ilmus etenduse lõpus lavale hüüdega “Vive l'avant-garde!”

25-aastane Kansase farmis sündinud nooruk õppis Pratti Instituudis New Yorgis, aga kolis 1995. aastal elama Pariisi, kuna “Seal võib näidata mida tahes”. Ja just seda Scott tegigi, saates modellid teise moeetenduse(“Raev”) ajal lavale prügikottidest valmistatud kleitides. Etendus pälvis heakskiitva kriitika ning Scott läks koju parima uustulnuka Venus de la Mode auhinnaga.

Scotti kolmas kollektsioon (“Rikkad valged naised”) oli niisama avangardne, rõhutades tikk- kontsi, ühe säärega pükse ning väikseid valgeid kleite volditud “tiibadega” modellide peade kohal. Scott nimetati järjekordselt edukaimaks nooreks moeloojaks ja ta viis taas koju Venus de la Mode preemia. Pärast neljandat kollektsiooni, mis oli täiesti inspireeritud Sonia Rykieli näost, rabas Scott moemaailma üleni kullast kollektsiooniga. Kullast olid nahkkleidid, seelikud ka asümmeetrilised naaritsajakid.

Scott, kes on väitnud, et tema peamine inspiratsiooniallikas on Pierre Cardin, on viimasel ajal hakanud eemalduma avant-garde´st ja liikuma aktsepteeritud moe suunas ning on loobunud prügikottidest ja sidemeid meenutavatest T-särkidest naiselike ðifoonpluuside kasuks.

Moemaailmas liikusid jutud, et noorest moeloojast on huvitatud nii Nina Ricci kui Versace, aga need kuuldused osutusid alusetuks.

Scott veetis 98-99 hooaja Trussardi kunstilise direktorina, kujundades ümber firma Trussardi teksade ja spordiriiete kollektsioonid. Tema logoga riided, mida ta müüb oma kaubamärgi all, on pälvinud selliste kunstnike tähelepanu nagu Karl Lagerfeld. Paljud moemaailma eksperdid usuvad, et varsti on teda näha mõnes suuremas moemajas.