Talvisteks pidudeks valmistumisel tasub investeerida ka pidulikesse ülerõivastesse ning soojadesse kudumitesse-varrukatesse.

Mosaic

Mosaici peokollektsioonist õhkub sära ja salapära — hooaja lemmik on sügavmust, mis toob esile elegantsed siluetid ja luksuslikud kangad. Mustale lisavad aktsenti erkroosa, sügavlilla ja rikkalik purpurpunane. Kollektsioonile annavad pidulikkust toon-toonis luksuslike litter- ja pärltikanditega kudumid ja topid. Mosaici rõivad sobivad nii kontoripeole kui pärast tööd toimuvale pidulikule üritusele.

Mosaici jõulumood on inspireeritud 40ndatest ja 80ndatest, mis omavahel moodustavad põneva kontrasti. Elegantsed 40ndad toovad moepilti keha järgiva silueti, rõhutatult kõrge taljejoone, allapoole põlve pikkuse pliiatsseeliku ning peened drapeeringud ja tikandid peokleitidel ja toppidel. Ideaalne valik nii pluuside kui ka pidulike kudumite juurde on põlve kattev või põlvepiiril pliiatsseelik, mille värvel on satiinmaterjalist või on värvliosas dekoratiivne lõige.

80ndate jõuline vormimäng avaldub minis, powernaiselikus pükskostüümis ning kahara seelikuosaga kleitides. Hooaja lemmik on kolmeosaline pükskostüüm satiinist sallkraega smokingjaki ja vestiga, mis mõjub ülimalt šikilt säravvalge maskuliinse särkpluusiga kantult. Jõulist naiselikkust toovad kollektsiooni ka liibuvast stretch-materjalist kleidid-seelikud ning puhvvarrukad.

Jõulupidudeks on eksimatu valik väike must kleit, millele lisavad omapära drapeeringud ning omal soovil kas suureks lipsuks paisutatud või hoopis kitsaks kortsutatud taftist vööd. Pliiatsseelikut soovitab Mosaic kanda rikkaliku rüüsilise pluusiga, romantilist volangidega seelikut aga konkreetsema ja minimalistlikuma vormiga topi-pluusiga. Ohtralt kombineerimisvõimalusi pakuvad angooralõngast kootud „pikad varrukad“ ning sädelevast lõngast puhvvarrukatega lühike kudum. Neid saab kanda nii pluuside, kudumtoppide kui kleitide peal.

Pidulikud ehted on säravad ja sätendavad, kaunistatud glamuursete kristallidega. Moes on lillemotiiv ning kristalsetest kividest moodustatud erinevad vormid.

Ivo Nikkolo

Ivo Nikkolo peokollektsioon sädeleb ja särab. Hõbedased ja kuldsed detailid ning litrisadu kleitidel ja kudumitel teeb väljapeetud mustad toonid veelgi pidulikumaks.

Peorõivaste valikul võiks eelistada hooaja moelemmikuid — efektset fuksiatooni, tumesinist ning läikiva musta ning säravvalge kombinatsioone. Pidulikkust ja seksapiili lisavad läbikumavad materjalid nagu näiteks siid ja pits.

Lihtsaim ja väljapeetuim soovitus jõulupidudeks — efektne valge rüüsidega kaunistatud pluus ning kitsas must seelik. Neil, kes soovivad aga tõeliselt särada, soovitab Ivo Nikkolo valida lihtsalõikelise litterkleidi. Suurepärase efekti annavad massiivsed ehtekeed ning miks mitte kombineerida uusi ja olemasolevaid ehteid koos — rohkem on nüüd uhkem!

Viimase lihvi annavad pikad nahkkindad ning pidulik talvemantel. Lumeräitsakate eest kaitseb litritega ülepuistatud barett väi uhke tsaaritari karvamüts.

Monton

Montoni peokollektsioonist saab igaüks valida rõivad vastavalt soovile, kas kehastuda glamuurseks rock´n rolli kuningannaks või järgida 1940ndate naiselikku stiili. Rokikuninganna armastab läikivaid pindu ja litreid ning jumaldab metallneete ja tõmblukke. Naiselik naine jällegi rüütab end kehasse töödeldud jakki, seelikusse või kleiti, valides nukuliku ja tütarlapselikult armsa olemusega puhvis varrukatega pluusi ja tulpseeliku. Silma saab paista ka julge ja sihvaka siluetiga, mida toovad eriti hästi välja rõhutatud õlajoonega pintsak ning ülikitsad püksid või seelik.

Jõulupidude garderoobi valides soovitab Monton pöörata tähelepanu litritele ja sädelevatele pindadele ning tõsta tähelepanu keskmesse sügis-talvised moelemmikud rõhutatud õlg, puhvid-krooked-voldid. Pidulikud moekad püksid on kas sihvakad ja kitsad või hoopis läikivad retuusid. Seksikust lisab jõuluriietusele korsett, mis on kaunistatud joontemängu ning põnevate geomeetriliste lõigetega. Talveliblikana saab liuelda avarate kimonovarrukatega riietes. Tumedatele toonidele annavad aktsentvärvi erksinine ja fuksiaroosa.

Monton paneb südamele, et talvele kohaselt tuleb investeerida ka kaunisse ülerõivasse, mis sobib pidulike rõivastega. Aksessuaaridest on moes massiivsed ehted ning prossid.