Eriti võimas on just banaanikoor, mille siseküljega määrimine aitab näiteks putukahammustuste, psoriaasi ja soolatüügaste vastu. Soovitame banaanikoore plaastriga haigele kohale kinnitada ja jääb üle vaid imestada, et leevendust leiavad nii paistetused, haavakesed kui ka muud nahaärritused.

Banaan on väga kaaliumirikas ning sisaldab B ja C-vitamiini, luteiini, aminohapet trüptofaan ja veel mitmeid vitamiine ja mineraale, mis kõik aitavad hoida nahka noore ja tervena. Banaan sobib nii nooremale aknele kalduvale kui ka eakamale kortsudega nahale. Kõige lihtsam viis on hommikuti ja õhtuti näonahka õrnalt banaanikoore siseküljega hõõruda ja siis maha loputada. See teeb su naha värskeks ja paneb tõeliselt särama!

Anname sulle mõned lihtsad iluretseptid, mis lasevad sul pehme ja siledana edasi suvitada.

Niisutav kehakoorija
Purusta üks küps banaan koos nelja suure maasikaga blenderis ja sega hulka kaks teelusikatäit oliiviõli ja pool tassi suhkrut. Jätka segamist kuni saavutad ühtlase massi. Kanna segu enne dušši alla minekut ringjate liigutustega kehale ja jäta kolmeks minutiks toimima. Loputa sooja veega ja kuivata.

Banaani kehaniisutaja
Purusta banaan, seda poole tassitäie piima või koorega, määri kehale. Loputa veerand tunni pärast.

Toitev juukse- ja näomask
Purusta kausis käsitsi (või blenderiga) pool küpset banaani koos poole avokaadoga, sega, kuni saad ühtlase massi. Lisa kaks teelusikatäit maitsestamata jogurtit ja üks teelusikatäis extra virgin oliiviõli. Pese juuksed puhtaks ja jaota kolmveerand maskist kammi abil ühtlaselt rätikukuivadesse juustesse. Pane juuksed krunni ja kata vannimütsi või rätikuga. Ülejäänud kolmandik maskist kanna näole. Lase 20 minutit mõjuda ning loputa veega näomask ja suurem osa juuksemaskist maha. Et juuksed lõplikult puhtaks saada, pese pead veelkord šampooniga.

Imeline elustav juuksemask
Purusta kaussi kaks banaani (mida peenemaks seda parem). Vahusta teises anumas üks munavalge ja sega banaani hulka. Lisa segule kaks teelusikatäit maitsestamata jogurtit, mett ja oliiviõli. Sega hoolega. Pese juuksed ja kanna mask juurtest otsteni juustesse. Kata pea vannimütsi või rätikuga ja lase 30 minutit toimida. Loputa ja pese šampooniga.

Värskendav näomask
Purusta üks küps banaan kreemjaks ja sega hulka ¼ tassi peeneid kaerahelbeid. Kanna segu silmaümbrust vältides puhtale näole ja lase 10 minutit mõjuda. Loputa sooja veega.

Toniseeriv näomask
Purusta ¼ banaani väiksesse kaussi. Võta teine kauss ja vahusta sinna üks munavalge. Lisa sellele üks teelusikatäis maisitärklist ja sega hoolega. Sega munavalge banaaniga. Kanna õhuke kiht maski näole ja lase 30 minutit taheneda. Loputa sooja veega.

Noorendav näomask
Purusta kaussi üks väike banaan, lisa kaks teelusikatäit maitsestamata jogurtit, üks teelusikatäis mett ja üks teelusikatäis kaerajahu. Sega hoolega. Vajadusel lisa rohkem jogurtit, et mask saaks kreemjas. Kanna näole ja lase 30 minutit taheneda. Loputa võimalusel pudeli- või allikaveega. Seda maski võid teha kolm korda nädalas.

NB! Kõikide koduste iluretseptide puhul soovitame saadud segu nahal kõigepealt testida. Kanna väike kogus nahale ja oota mõned minutid veendudes, et sul ei teki allergilist reaktsiooni.