Kanepiseemnetest saadav õli on ideaalse polüküllastumata rasvhapete tasakaaluga taimne õli — omega 6 ja omega 3 rasvhapped on kanepiseemnetes vahekorras 3:1, mis on inimese organismile parim essentsiaalsete rasvhapete tasakaal.

Kanepiseemneõli teeb haruldaseks nii sees- kui välispidiselt tarbimisel GLA ehk omega 6 gammalinoleenhape. GLA leevendab nahaärritust, sügelust ning kuivamist ning on muuhulgas vajalik ka hormoonide tootmiseks.

Kuids tunda ära kvaliteetne kanepiseemneõli?

Kvaliteetse kanepiseemneõli valmistamine on hoolikas protsess. Kanepiseemneõli ostes vali kvaliteetne toode, mis on pakendatud läbipaistmatusse pudelisse, et säiluksid klorofüll ning head rasvhapped. Kvaliteetse külmpressõli tunned ära tumerohelise värvuse, pähklise lõhna ja hea maitse järgi. Kanepiseemneõli peab olema pressitud õhuvabas keskkonnas, sest hapnik tekitab rääsumist ja muudab õli kibedaks ning pruunikaks.

Kui kanepiseemneõli on värvusetu, siis on tegemist rafineeritud õliga.

Kanepiseemneõli mõju nahale

Kõrge rasvhapete sisaldus kanepiseemneõli mõjub nahale rahustavalt ning leevendab ka allergilisi reaktsioone. Kosmeetikatooted, mis sisaldavad kanepiõli, on taastava toimega, asendamatud rasvhapped tõstavad naha elastsust ning aitavad nahal säilitada niiskust, mida me kaotame igapäevaselt päikese, kuiva õhu ning pesemisvahendite tõttu. Kanepiseemneõliga nahahooldusvahendid sobivad ideaalselt lastele, õrna ja tundliku ning probleemse nahaga inimestele. Kanepiseemneõli toimib ka UV-kaitsena — kanepiseemneõli päikesekaitsetegur (SPF) on 6.

Külmpressitud kanepiseemneõli ja teisi kanepist saadavaid toiduaineid saab mugavalt ja lihtsalt kasutada koduses naha- ja juustehoolduses. Võib kasutada puhast õli juuste elustamiseks juuksemaskina, hoides õli enne pesemist juustes kuni 30 minutit. Samuti saad kasutada õli kreemi asemel, kanepiseemneõli imendub hästi ning vannivees, meigi eemaldamiseks jne.

Mõnusa kanepise koorija saad valmistada nii:

2 spl rafineerimata suhkrut

2 spl kanepiseemneõli (jälgi, et tegu oleks rafineerimata õliga)

1 spl kanepiproteiin (võib ka jätta lisamata, kuid annab nahale ülima pehmuse, kanepi proteiini pulber sisaldab hulgaliselt vitamiine, mineraale ning aminohappeid)