Need juuksed ei vaja säramiseks erilist salongihooldust, piisab vaid õigesti valitud juuksehooldusvahenditest (shampoon, palsam või konditsioneer jne.) Nendel aga, kes pole sündinud "eelistatute" seas, on see võimalik enda eest hoolitsemise ja tänapäevaste rikkalike juuksehooldusvahenditega.

Nii nagu küüned ja nahk, nii algab ka juuste tervis eelkõige ikkagi seestpoolt. Organismi seisukord mõjutab oluliselt ka juukseid. Päris kindlasti peaksid oma toiduvaliku suhtes väga tähelepanelikud olema dieedipidajad. Vaatamata kalorite ja rasvade hulgale tuleb jälgida, et organism saab dieetmenüüst kätte kõik vajalikud vitamiinid ja mineraalained. Juuste seisukohalt on eriti tähtsad B- ja E-vitamiinid, tsink ja raud. Kelle eesmärgiks on vähendada oma toidus oluliselt rasvade sisaldust, võiksid rõhku panna päevalilleseemnetele, taimsetele õlidele ja rohelisele köögiviljale, samuti aga mandlitele ja pähklitele. Ära ei tohi unustada ka piisavat vee joomist (s.o. vähemalt 8 klaasi päevas). Organismis tekkiv vedeliku puudus muudab naha ja sealjuures ka juuksed kuivaks.

Valik aastalõpupidudeks sobivaid soenguid














Ka juuste pesemise ja kuivatamisega tuleb olla tähelepanelik. Juuste pesu ei tohiks teha kiirustades. Seega ei tohiks seda jätta viimasele minutile, vahetult enne tööle või välja tormamist, kuna siis kipub ununema, kuidas teha seda ilma juust kahjustamata. Juukseid ei tohiks pesta liiga kuumas vees, kuna kuum vesi ärritab peanahas olevaid rasunäärmeid ja see muudab juuksed peale pesu üsna ruttu rasvaseks.

Shampoon ja palsam või konditsioneer peab olema valitud vastavalt juuksetüübile. Värvitud juustele oma, keemiliselt töödeldud juustele oma ja rasustele juustele oma. Ka reisile või külla minnes peaks kotis leidma ruumi oma juuksehooldusvahenditele. Shampooniga pestes ei tule niivõrd rõhku panna juuste pesemisele, vaid peanahale. Sedagi tuleb teha õrnalt sõrmeotstega, masseerivate liigutustega.

Juuksed iseenesest saavad puhtaks lihtsamini kui peanahk. Juust ei tohi pesemise ajal hõõruda käte vahel kui pesu ja peale pesemist ka mitte väänata. Loputamisel tuleks kasutada jahedamat vett. Kõige lõpuks on kasulik juuksed päris jaheda veega üle loputada, kuna külm vesi sulgeb juukseotsad. See omakorda annab valgustpeegeldava efekti ja panebki juuksed särama.

Valik aastalõpupidudeks sobivaid soenguid














Kõige kasulikum on lasta juustel peale pesu kuivada loomulikult ja märjana mitte kammida. Kui aga selleks pole aega ja appi tuleb võtta föön, on soovitav teha seda madalama kuumusega ja mitte liiga lähedalt. Kuna fööniga kuivatamine kuivatab juust, peaks seejuures enne kuivatamist pihustama juustele keratiini vm niisutavat juuksehooldusvahendit. Juukseid tuleb kuivatada suunaga ülalt alla, vältimaks juukseotste lõhestamist. Juba kahjustatud ja kuivade juuste puhul peaks keskmise kuumusega piirdumagi.

Juustele sära andmiseks on ka koduseid abivahendeid. Lisa jahedasse loputusvette teelusikatäis õunaäädikat või sidrunimahla ja vala juuksed sellega üle. Õunaäädikas mõjub efektiivsemalt brünettidele ja sidrunimahl blondiinidele.

Kui oled kõiki neid nõuandeid jälginud ja leiad, et su juuksed pole siiski veel piisavalt säravad, pöördu spetsiaalsete hooldusvahendite hankimiseks heal tasemel juuksurisalongi. Erinevate firmade pakutavad vitamiinikapslid ja keratiiniravi sobivad ka kodus kasutamiseks ja annavad tõepoolest võrratuid tulemusi. Kusjuures salongitooted ei pruugi mitte alati olla hirmkallid. Hästi mõjuvad ka salongides tehtavad mee- ja kuumaõlimaskid.

Juuste kammimisele tuleb samuti pöörata üpris suurt tähelepanu. Kindlasti pea kõigi juuksurite poolt on praegu enim propageeritud naturaalsete harjastega juukseharjad, neist mõned koguni mõeldud sära lisamiseks. Harjata tuleks juukseid samuti regulaarselt ja hoolikalt ilma kiirustamata.

Valik aastalõpupidudeks sobivaid soenguid