Soovitage looduslikke vahendeid ja toite, mis juuste kasvule soodsalt mõjuksid ja aitaksid ka väljalangemist peatada. Soovitate juuksed lühikeseks lõigata, missugused lõikused on sel kevad-suvel moes?


Need ajad, kui leiva ja munaga pead pesti, on lootusetult möödas.
Olen nõukogude ajal, kus poelettide shampoonivalik piirdus "ORTO" toodanguga, isegi sibulakooreleotisega juukseid loputanud. Pidi läiget andma. Ainus efekt oli see, et vihmase ilmaga, kui juuksed niiskeks said, hakkasid nad kohutavalt sibula järgi haisema.

Mina usaldan tänapäeva kõrgtehnoloogiat. Eraldi võetuna õun, mesi, tõrv, savi vms. ei pese, ei vahuta, ei ravi. Looduslikud ained koos keemiliste ühenditega võivad anda aga toote, mis tõesti muudab juukse puhtaks, läikivaks ja terveks.

Missugune toit mõjuks juukse kasvule?!
Jälle sama lugu: eraldi ükski toit ei mõjuta juuste kasvu ega peata väljalangemist. Küll aga tervislik toitumine, stressivaba elukeskkond, sportlikud eluviisid jne.


Keemilise töötlemise käigus kaotavad juuksed palju oma loomulikust niiskusest ja muutuvad seetõttu kuivaks. Kuivad juuksed lähevad kergesti elektrit täis, eriti talvel.
"Goldwellil" on selleks puhuks välja töötatud 2 toodet: "Wintercare Hair & Body Shampoo" ja "Wintercare Moisturising Balance".
Viimane on antistaatiline juuksehooldusvedelik, mis sisaldab juustele elujõudu andvat apelsinipiima, niiskust siduvat provitamiini B6, läiget andvaid AHA-puuviljahappeid.
Nimetatud ainete ühend kaitseb keskküttega ruumide kuivatava mõju eest ja takistab staatilise elektri tekkimist. Pihustada niisketesse või kuivadesse juustesse.
Oled sa aga kunagi proovinud juuksemaski? Palsam küll niisutab ja parandab lahtikammitavust, aga juuksemaskis on rohkem juust ravivaid ja turgutavaid aineid. Mina värvin oma juukseid regulaarselt iga pooleteise kuu tagant ja alati peale värvimist teen 3-4 korda juuksemaski. Nii taastan oma juukse niiskustasakaalu ruttu. Hetkel kasutan "Schwarzkopfi" "Total Repair Treatmenti", enamikel firmadel on see toode olemas.

Mul on küll sellised paksemad juuksed,s.t et pat on suhteliselt jäme aga pea vastas olvad juuksed tunduvad ikkagi liiga õhukesed.kas neid on võimalik paksemana näima panna?

Juuksurid on öelnud, et mul on tugev ja töötlemist hästi taluv juuksestruktuur, kuid värvin oma kartulikoorekarva juukseid u. korra kuus heledamaks püsivärvide kõige heledamate toonidega. Sagedaimalt kasutan Natea värve. Tulemus on väga hea, kuid mida see tegelikult mu juuksele teeb? Nii tihti blondeerivaid värve kasutada? Hetkel kasutan Tigi töödeldud ja kahjustatud juustele mõeldud hoolduspalsamit. Juuksed jäävad normaalsed, veidi kuivemad, kuid ilusad. Kus on piir? Millal muutub värvimine ohtlikuks?

Piiri ei ole! Kui sa kasutad kvaliteetseid juuksevärve ja hooldusvahendeid, võid värvida elu lõpuni!

Pean oma juukseid ülepäeviti pesema, et nad sorgus ja rasused välja ei näeks. Mul on värvitud juuksed ja peaksin ju sel juhul pesema värvitud juustele mõeldud shampooniga, kuid nendega omandavad juuksed ju kiiremini rasuse välimuse.
Mida arvata juuksehooldussarja Nicky Clarke kohta? Mida tähendavad kohevust lisavad shampoonid?
Mis imetoimeaine seal sees on, mis kohevust lisab ja mida teistes ei ole? Mulle on see alati suureks müstikaks jäänud... mina pole selle sarja odavamate shampoonide toimes küll erilisi erinevusi täheldanud.

Sinu enda peanahk ja juuksed on kõige õigemateks indikaatoriteks, mis šampooni sa peaksid kasutama. Ei ole kohustuslik kasutada värvitud juustele mõeldud šampooni (kuigi su juuksed on värvitud), kui su peanahk seda ei talu.

Nicky Clarke juuksehooldussarja soosin väga. Esiteks on ta ise ääretult cool tüüp, teiseks- huvitavad tooted, kolmandaks- taskukohane hind. Selle Londoni tippjuuksuri kohta võid lähemalt lugeda eelmise aasta "Anne" augustinumbrist.
Nicky Clarke'i juuksehooldussari on jaotatud värvide järgi:
sinine- läiget andev
roheline- kohevust andev
punane- niisutav
lilla- raviv.
Kuna sa suhtud väga skeptiliselt volüümishampoonidesse, proovi N. Clarke'i "Hairomaterapy" rohelist sarja, mis mõeldud just pehmetele, pea ligi hoidvatele juustele. Shampoon sisaldab erilist katioonpolümeeri, mis annab kohevust, parandab juukse struktuuri ja hoiab ära staatilisuse. Piimaproteiin laktolaan tugevdab juuksekarva struktuuri ja silub pealispinda. Pro-vitamiin B5, avokaado ja kreeka pähkli ekstraktid toidavad ja elustavad juukseid.

Nicky Clark, Hollywoodi glamuur

Minul on poolde selga ulatuvad, loomulikkude lokkidega juuksed. Mind huvitaks, kas on mingit võimalust kasvõi ajutiselt juukseid sirgeks saada. Kunagi kasutasin ühte zeleed, aga see ei aidanud. Kas te võiksite midagi soovitada?



Loomulikud lokid saad sirgeks ajutiselt (1-2 päevaks, järgmise pesuni) lokke sirutava vahendiga. Sellist toodet on saadaval järgmistelt firmadelt: "Tigi", "Goldwell", "Schwarzkopf", "Kadus". Juukseid saab sirgeks ja spetsiaalsete kuumade plaatidega.
Mine juuksurisse ja lase juuksuril oma juuksed mõne lokke sirutava vahendiga sirgeks venitada. Siis sa näed, kuidas juuksur seda teeb, palju vahendid korraga peab sinu juustesse panema ja kas see toode annab üldse soovitud efekti.

Mul on suhteliselt ümar nägu ja lõualott. Miline soeng sobiks sellisele näole ja milline juuksevärv? Või sobiks triibud?
Sellise isikukirjelduse põhjal tekib mul ettekujutus Roseanne Arnoldist. Raske on ju soovitada lõikust ja värvi nii nappide andmete põhjal. Mine juuksurisse!

Vaata eelmist
Vaata järgmist

Katrin Pilk töötab De La Gardie iluslongis, Viru tn.13/15

Saada oma küsimus