Kas juuste värvimine võib kahjustada alla 16 a tervist?
Kuidas lõigata juukseid, et neid pikaks kasvatada?


Veel tobedam küsimus võiks olla: kas blondeerimine vähendab oluliselt ajurakke?

Mul on lühikesed juuksed, mis muutuvad kiiresti rasuseks. Kas selle vastu annab midagi teha? Olen proovinud kiiresti rasvuvatele juustele mõeldud shampoone, aga erilist vahet küll ei näe. Ja olen märganud, et mida tihedamini ma pead pesen, seda kiiremini nad rasvaseks lähevad. Viimasel ajal pean juba iga päev juukseid pesema. Täielik nõiaring.

See ongi täielik nõiaring: kui sul on loomult rasune peanahk ja sa kasutad samas ka rasvastele juustele mõeldud tooteid, ei muutu su peanahk sellest lõppkokkuvõttes iialgi kuivaks peanahaks. Siiski soovitan ma kasutada vastavaid tooteid, kuna need puhastavad kõige paremini su peanahka liigsest rasvast ja reguleerivad peanaha rasueritust.
Head šampoonid rasustele juustele on:

salongitoodetest:
"Wella" - "Regualative haarbad"
"Shwartzkopf" - "Anti- Grease shampoo"
"Kadus" - "Sebum Shampoo"

apteegist:
"Ducray" - "Sabal Shampoo"
"Klorane" - "Nettle Shampoo"
"Rene Furterer" - "Curbicia Milk Shampoo"

Igapäevane peapesemine ei kahjusta juukseid. Kui sul on hea lõikus, mille föönitamiseks kulub paar minutit, ei ole see ju mingi vaev. Kui vahel on tõesti väga kiire, võib kasutada "Sebastiani" "Dry clean only´t". See on juuste ja peanaha värskendaja kahe juustepesu vahel.

Ja veel:
ära kasuta palsamit (kui siis ainult juusteotstele),
ära pane viimistlusaineid juuksejuurtele.

Mulle tehti lühiajalised lokid umbes pool aastat tagasi (isegi veidi rohkem). Lokid pidid püsima 3 kuud, kuid siiani on neid veel näha. Kirjutasite, et on võimalus spetsiaalsete kuumade plaatidega juukseid sirgeks teha. Kui kaua see mõju püsib ja millist juuksurisalongi soovitaksite?

Ka "lühiajalised" (leebema lokivedelikuga tehtud) lokid ei lähe juustest välja päevapealt, kui 3 kuud täis kukub.
See on väga individuaalne ja oleneb täielikult juuksetüübist. Mõnel püsivad need lokid kõigest kuu-poolteist. Nn. kuumad plaadid kuuluvad spetsiaalsete vahetatavate plaatidega lokitangide juurde. Kitsaste vahedega kuumad plaadid olid kümmekond aastat tagasi tuntud "grepitangide" või "vahvlitangide" nime all. Keskmise laiusega plaatide abiga võid saada omale lainelise soengu, mis meenutab 30.-ndaid. Ilma vahedeta plaadid teevad aga juuksed pulksirgeks. Neid müüakse elektritarvete poes ja reeglina on nad komplektis.

Mul on umbes vööni ulatuvad, sirged ja päris paksud juuksed. Sooviksin oma soengut kuidagi muuta, kuid juukseid lühikeseks lõigata ei raatsi. Kas nii pikkadesse juustesse on võimalik ja kas üldse soovitav lokke teha. Kui on, siis milliseid? Millised kahjustavad mu juukseid kõige vähem?

Pikkadesse juustesse on võimalik lokke teha küll. Happelokid kahjustavad juukseid vähem, kui keemilised.

Kas odavad juuksevärvid kahjustavad juukseid rohkem?

Kuna ma ise töötan ainult salongivärvidega, ei oska ma kauplustes müüdavaid värve eriti kommenteerida. Teoreetiliselt ei tohiks ükski juuksevärv juukseid kahjustada. Mul küll mõned kliendid värvivad kodus juukseid ja ma pole täheldanud, et nende juuste tervis oleks sellest kuidagi halvemaks läinud. Võrdluseks võin öelda, et professionaalide värvid püsivad kauem peal ja panevad juuksed rohkem läikima.

Kas mustaks värvitud juustesse on võimalik teha lillad salgud ja kas need üldse praegu moes on?

Saada oma küsimus

Katrin Pilk töötab De La Gardie iluslongis, Viru tn.13/15

http://woman.delfi.ee/archive/article.php?id=1462101