Ära kiirusta!

Kui oled harjunud hommikuti raseerima, siis võiksid seda teha mitte vähem kui 15 minutit pärast ärkamist. Kui ärgates kohe duši alla joosta, on nahk veel tundlik ning raseerimine tekitab rohkem ebamugavaid tagajärgi. Samuti tuleb kasuks naha veega niisutamine enne žiletiga tegutsema asumist. Nii muutub nahk elastsemaks, hoitakse ära punetus, karedus ja toiming kulgeb sujuvamalt. Deodoranti ei tohiks äsja raseeritud nahale pihustada, sest nahk vajab pisut aega rahunemiseks. Tuleks meeles pidada, et kaenlaaluse naha taastumiseks kulub tervelt 14 päeva! Seetõttu mida vähem seda kahjustame ning paremini hooldame, seda siledamad ja tervemad kaenlaalused on.

Hoolda!

36% sellest, mis raseerides eemaldub, on nahk. Karm puhastus eemaldab kehalt kaitsva rasvakihi ja naha enda kaitsevõime nõrgeneb. Tulemuseks on ärritus ja kuivus. Seetõttu on väga oluline soetada vahendid, mis aitavad säilitada ja taastada niiskuse, misjärel näeb kaenlaalune ka tervislikum ja ilusam välja. Ka deodorant võiks sisaldada nahka niisutavaid koostisaineid. 

Õiged vahendid!

Meie kaenlaalune nahk on väga haavatav ja me kahjustame seda pea iga päev. Seetõttu on hooldusvahendite kvaliteet väga oluline. Mida vähem alkoholi deodorandis on, seda vähem see nahka ärritab. Jälgida tuleks ka žilettide kvaliteeti — odava ühekordse raseerija hind võib olla ahvatlev, aga tulemuseks on sageli kare ja punetav nahk, eriti kui ei suudeta vastu panna kiusatusele ühekordset raseerijat mitu korda kasutada.