Tselluliit meenutab oma välimuselt apelsinikoort, seepärast panid prantslased sellele nimeks apelsininahk, kirjutab iform.se. Loomulikult, kes teine suudaks naisekeha puudustele sellise sensuaalse ja armastusväärse nime anda.

Enamik naisi peab varem või hiljem tunnistama, et apelsininahk on tulnud selleks, et jääda. Selle põhjuseks ei ole alati lisakilod, vaid tegemist on naha- ja rasvaprobleemiga ning seepärast tabab see naisi sõltumata nende vanusest ja kehakaalust. Tegemist on ka päriliku probleemiga ning siis ei aita ka kõige karmimad dieedid.

Paljude jaoks algab probleem aga vanuse tõustes ning pärast rasedusi. Kahjuks ei ole hetkel selle vastu konkreetset ravi ega dokumenteeritud efekti, olenemata reklaamides väidevast. Parimaks lahenduseks on trenn, tervislik toit ja naha masseerimine.

1. Treeni regulaarselt

Mida rohkem oma lihaseid kasutad, seda rohkem pingutad naha kiude ning põletad rasva. Tselluliidi suurimad vaenlased on trepid, jalgrattasõit, kiirkõnd ebatasasel maastikul ning kõik erinevad veespordialad. Hästi aitab vöökohani vees jooksmine. Pooletunnine treening meres või basseinis vastab kahele tunnile treeningule maismaal.

2. Söö tervislikult

Söö palju kiudaineid, hunnikute viisi puuvilja ja aedvilja ehk söö tervislikult. Joo palju vett, vähemalt kaks liitrit päevas.

3. Hellita oma nahka

Kui sa oma lihaseid ei kasuta ja tervislikult ei toitu, siis tselluliidist ei vabane. Kui seda kõike aga juba teed, on aeg tegeleda kolmanda punktiga ehk hellita oma nahka. Väline hoolitsus otseselt rasvarakke ei mõjuta, kuid see aitab nahka pehmendada ning ebatasasusi vähendada. Lisaks naha kuivharjamine või vanaaegne näpistav massaaž ning seejärel niisutav kreem.

Tõde ja vale tselluliidi kohta

Jääkained

Oled kindlasti kuulnud, et tselluliit on seotud kehas olevate jääkainetega. Arstid on sellele vastu vaielnud, et kehasse talletatud jääkaineid ei ole olemas.

Vedelik

Oled ehk ka kuulnud, et apelsinikoorenahk on tulnud liigse vedeliku kogunemisest. Kuid arstid toonitavad, et probleem on rasvas, mitte vedelikus, mis rasvarakkudes asuda võib. Rasvaimu korral tuleb välja vaid rasv.

Kreemid

Tselluliidikreemide tootjad on ainsad, kes räägivad otsesest efektist, viidates siiski, et mõju on vaid toitumist muutes ja treenides. Enamik arste leiab selle olevat aga mahavisatud raha.

Vereringe

Tselluliidi põhjuseks pakutakse vahel ka halba vereringet ning seepärast avaldavat massaažikinnas head mõju. Arstid on aga vastupidisel seisukohal ning väidavad, et tselluliit ise põhjustab halva vereringet. Seepärast ei saa nad ka öelda, et tselluliidi vastu aitab massaaž või suitsetamise jätmine. Kuid kindlasti ei ole see ka kahjulik.