Kuigi üle 65% juuksetervise uuringus osalenutest on tundnud, et tema juuksehooldusvahendid pole sobinud tema juuste või peanahaga, pole 94% vastanutest oma peanahka uurida lasknud. Kõige enam on peanahauuringutel käinud 20-24 aastased noored (13%) ning peaaegu kaks korda sagedamini satuvad peanahauuringule naised (7%) kui et mehed (3%).

Kui seni on muresolijatele vajalikud juukse- ja peanahauuringud olnud suhteliselt kulukad ja neid on olnud võimalik läbi viia loetud kohtades, siis BENU Apteek töötas oma eduka kehakoostise raporti eeskujul välja juukse- ja peanaha raporti. Mikrokaamera ja spetsiaalse tarkvaralahenduse abil valmiv raport võimaldab saada ülevaate peanaha ja juuste tervisest ning saada ekspertsoovitusi igapäevaseks juuksehoolduseks. ​

Apteegi tervisekonsultandi Kätlin Kuus sõnul on kõigil võimalik teada saada, millise jälje on pikk talv jätnud juustele. ”Eestis on nahaarstide ootejärjekorrad ühed pikemad. Põhjamaa kliima paneb tohutu surve eestlaste naha ja juuste tervisele, mistõttu on uus diagnostika suureks abiks hetkeseisukorra tuvastamisel ja vajadusel olukorra lahendamiseks,” sõnas Kuus.

Kuusi sõnul on kiire ja mugav uuringuvorm sobilik igas eas inimestele ja iseäranis sobiv ka Eesti meestele, kes väga tervise eest hoolitseda ei viitsi. ”Oma juuste tervise osas on uuringu kohaselt mehed kaks korda enesekindlamad kui naised,” viitas Kuus. Samal ajal on tema sõnul ka mehed tundmas muret nii juuste väljalangemise kui ka kõõma ja juuste hõrenemisega.

Juukse- ja peanaha raporti käigus uurib tervisekonsultant peanahka visuaalselt ja mikrokaameraga. Analüüsi tulemuseks on kirjalik raport, mis toob välja peanaha tervise seisundi, hinnangu praegu kasutatavatele juuksehooldusvahenditele ning soovitused šampoonidele, palsamitele, maskidele, iluvitamiinideks ning probleemide korral spetsiaalsetele hooldusvahenditele.