1. Niisuta nahka seespidiselt ehk joo ohtralt vett, see on lihtsaim ja soodsaim viis naha eest hoolitsemisel.
  2. Niisuta nahka välispidiselt. Mida sagedamini ujumas või duši all käid, seda sagedamini vajab nahk lisaniisutust. Kasutada võib vastavalt isiklikule eelistusele nii niisutavaid kreeme, seerumeid, õlisid kui dušiõlisid.
  3. Noortel naistel võib olla päeva- ja öökreem sama, aga küpsemas eas oleks hea kui päevakreem on kergema ja öine tugevama konsistentsiga.
  4. Silma ümbruse nahk on seitse korda õhem kui ülejäänud nahk. Lisaks silmaümbruskreemile võiks teha suvel silma ümbrusele ka niisutavaid maske. Päikeseprillid on kohustuslik aksessuaar, mis silmade õrna ümbrust kaitseb.
  5. Nahka tuleb koorida suvel mõnevõrra harvem ja suurema ettevaatlikkusega kui talvel ja kevadel. Nahka ei tohiks koorida päev või paar enne päevitamist ega ka kohe pärast päevitamist. Suvine nahakoorija on õrnem ja väiksemate teradega kui talvine. Ka väga tugevaid happekoorijaid võiks suvel vältida või tagada, et pärast koorimist nädala jooksul nahka ei päevita. Vastasel juhul võib tekkida nahaärritus ning päevitus jääb ebaühtlaselt laiguline.
  6. Suvel on hea katsetada erinevate looduslike maskide ja mähistega. Porgandiõli on tuntud päevituse pikendaja, aloe leevendab punetust, mustikas teeb naha klaariks ja vähendab pigmendilaike ja kuperoosat.
  7. Päike on sõber ja vaenlane samaaegselt. Põletuse, kortsude ja inetute pigmendilaikude vältimiseks tuleb igal päikeselisel päeval kasutada 20-50 kaitsefaktoriga kreemi. Päike ei hakka peale sugugi ainult rannas, vaid ka välikohvikus süües või aiatöid tehes. Mida heledam nahk ja suurem soodumus põletuseks või pigmendilaikude tekkeks, seda suurema faktoriga kreem tuleb valida.
  8. Päevitamise järgselt vajab nahk kohest niisutust, näiteks looduslikku aleogeeli. Küps nahk vajab suvel pärast päevitamist ka tavapärasest tugevama toimega kortsudevastast kreemi.
  9. Üldiselt on suvi nahale hea aeg ja paljud nahaprobleemid, näiteks akne ja psoriaas leebuvad iseenesest. Päike ja merevesi peidavad talviseid iluvigu, aga võtmesõnaks on mõõdukus.