Neil Moodie, Sessioni stilist ja Viviscal’i saadik, ütleb, et sa ei tohiks oma loomulikust juuksetoonist liiga kaugele pöörduda. „Nii paljud inimesed ei taha juuksevärvi, millega nad sündisid, kuid see on tegelikult nende jaoks just õige toon. Ära kaldu sellest liiga kaugele (muidugi kui sa ei soovigi just teha midagi täiesti pöörast!),“ ütleb ta. Ja nagu Christel selgitab — kui on aeg valida oma iseloomulike joontega sobiv juuksetoon, ei seisne see ainult selles, kas su nahk on kahvatu, keskmine või tume, vaid ka selles, kas su nahal on neutraalne, külm või soe alatoon. Sama kehtib silmavärvi puhul — tähtsaim pole see, kas sul on sinised, rohelised või pruunid silmad, vaid silmavärvi intensiivsus määrab, kui heledaks või tumedaks peaksid sa minema.

Kas on võimalik kasutada värvitesti, et määrata oma tüüp ja sellega sobiv juuksetoon? Hannah Gaboardi, Chelseas asuva Real Hair salongi juuksevärvimisekspert, selgitab: „Pese oma nägu, et eemaldada kogu mustus ning hoia oma näo vastas kollast või punast, seejärel rohelist, valget või sinist paberit, eelistatavalt päevavalges. Kui su nahk paistab kõige kaunim kollase või punase paberi kõrval, oled sa tõenäoliselt soojade pesakonnast. Kui su nahk näib parim rohelise või sinisega, peaksid seltsima jahedamate toonidega.“

Sooja, kuldse nahatooniga sobivad õrnad soojad varjundid nagu kulunudbeež, külm karamell, neutraalne brünett ja elevandiluutoonid, kuivõrd jahedama, selge jumega sobivad näiteks plaatinablond ja must — kõik seisneb kontrasti loomises. Oliivijumega sobivad kõik neutraalsest soojani värvispektri toonid, näiteks maalähedane punane, soe šokolaad ja karamell, kuid roosa alatooniga nahaga lähevad kokku jahedamad blondid, kahvatumad brünetid ja põhjamaised jääblondid värvid.

Enamikul heleda naha ja siniste silmadega naistel on sinine, roosa või lilla alatoon. „See tähendab, et sa oled jahedatooniline, seetõttu näed vapustav välja blondina, kuid tumedad juuksed on vähem meelitavad,“ ütleb Hannah. Ning, Neili sõnul, muutub meie nahatoon vanemaks saades, see tuhmub ning teeb meid kahvatumaks, mistõttu peaksime hilisemas elus taas juuksevärvi vahetamisele mõtlema. „Paljud naised valivad noorena värvitooni, mida armastavad ning jäävad selle juurde aastateks püsima. Kui vananedes muutub nahk kahvatumaks ja juuksetoon jääb samaks, paistad sa luitunud ja säratu. Sa peaksid juuksetooni vanemaks saades õrnemaks muutma, et see poleks nii karm “ selgitab ta.

Allikas: Daily Mail