1. Tselluliiti tekitavad sinu kehas olevad toksiinid — MÜÜT!

Paljud poelettidel olevad kreemid ja tabletid lubavad kehast väljutada kurjajuurtest toksiine, kes sulle ebaühtlase naha pärast koledat peavalu valmistavad. Küll aga pole neil teaduslikku alust. Tselluliit tekib kui sinu kehas olev rasv tungib läbi kollageenikihi — nii muutub nahk ebaühtlaseks ja tekivad mügarikud. Kollageenikiht muutub nõrgemaks hormoonide, vähese aktiivsuse ja aeglase ainevahetuse tõttu.

2. Tselluliiti esineb rohkem naistel kui meestel — TÕDE!

Naistele iseloomulise kauni kurvikuse annab rasvkude, mis on leidnud oma koha puusadel ja reitel. Kahjuks on aga naistel ka vähem toetavat kude, mis kõike seda ilu paigal hoiaks.

3. Tselluliit läheb vananedes hullemaks — TÕDE!

Kui naine vananeb, toodab tema keha vähem östrogeeni, hormooni, mis aitab veresoontes sujuvat liikumist hoida. Madalam östrogeenitase = aeglasem ainevahetus, mis omakorda annab löögi kollageeni tootlikkusele.

4. Tselluliit võib olla meil geenides — TÕDE!

Kui su vanaema ja ema kimbutab apelsinikoorenahk, siis on ka sinul suurem tõenäosus ohvriks langeda. Kui su geenid sind ei soosi, siis pea meeles, et need on vaid üks väike osa tervest puslest, kuhu kuuluvad veel näiteks ka toitumine ja treening.

5. Peenikesed inimesed on tselluliidist priid — MÜÜT!

Ülekaalulisus toob apelsinikoorenaha paremini esile küll, kuid tegemist ei ole ainult suurematele inimestele iseloomuliku hädaga. Mida rohkem rasva on su kehas, seda suuremat survet see ka avaldab. Siiski on tselluliit ka peenikeste inimeste probleem.

6. Treening aitab tselluliiti silmnähtavalt kaotada — TÕDE!

Regulaarne treening ei ravi tselluliiti, küll aga vähendab seda. Vormides oma keha ning lisades sellele toonust tõmbub rohkem pingule ka meie nahk.

7. Kardiotreening on parim rasvahävitaja — MÜÜT!

Kardiotrenn paneb küll rasva põlema, kuid selleks, et nahk tõeliselt pingule läheks on vaja jõutreeningut. Kindlasti ei muutu naised jõusaalis käies kõik sama muskulaarseks kui kulturistid, seega ei ole vaja treeningsaali peljata!

8. Nahkapinguldavad kreemid ravivad tselluliiti — MÜÜT!

Ära usu kõike, mis etiketil kirjas! Uuringud on näidanud, et tooted, mis sisaldavad retinooli, pakuvad ajutist lahendust naha paksemaks muutmise näol. Nii muutuvad vähemmärgatavaks ka kõik augud ja kühmud. Küll aga ei paku ükski kreem püsivat lahendust.

9. Laserprotseduurid aitavad tselluliiti ravida — TÕDE!

Massaaž- ja laserprotseduurid ei ole küll püsivad lahendused, küll aga pakuvad need ajutist ravi. Need küll töötavad paremini kui mõni apteegi- või poekreem, kuid ei ole igavesed.

10. Teatud toidud aitavad apelsinikoore naha vastu võidelda — TÕDE!

Su dieet ei ole küll see, mis ainsana määrab, kas oled tselluliidiohver või ei, aga söögil on siiski mingi mõju. Tervislik ja vaheldusrikas toitumine aitab aga hoida normaalkaalu. Samuti ära unusta juua vett!