Piimavann sai kiiresti populaarseks, kui inimesed avastasid, et keiser Nero teise naise Poppaea siidise beebinaha taga on igapäevane eeslipiimakümblus. Proteiinid piimas toidavad nahka, see muutub pehmeks ja värskeks. Teised kuulsad vannidiivad on Veenus, Marie Antoinette, Marilyn Monroe ning muidugi Kleopatra.

Piimavannid tänapäeva naisele

PIIMAVANN

Pane oma lemmikrohud (näiteks kummel, piparmünt jne) tassi külma piima sisse, hoia paar tundi, siis kurna ning vala rohupiim vannivette.

MEEVANN

Keeda tassitäis piima, sulata sinna sisse mett. Segu vala vanni või lase masseerida otse kehale. Imed garanteeritud.

RÖSTSAIA-VANN

Aga tükk röstsaia rösteris kuumaks, pane peale võid ning soola, aseta kaussi ning vala peale tass keeva piima. Segu vala vanni.

Energiavann

Vala vanni ženšenni-, piparmündi- või eukalüptiõli — kõik kolm annavad nii ajule kui kehale värsket energiat. Sidruni- või piparmündilõhnaaline vann annab jõudu rasket päeva üle elada, kummel ja lavendel rahustavad õhtul.

Veel vanniretsepte

* Nn kaalukaotusvann, kus vette on lisatud 1-2 kg jämedat soola või vetikaekstrakti, eemaldab kudedest liigset vett ja jääkaineid. Pärast vanni tuleks kindlasti juua mineraalvett. Nõrgema tervisega inimestele pole soovitatav.

* Soe ürdivann, kus kasutatakse eeterlikke õlisid ja ürdiekstrakte, imendab nahka elavdavaid või rahustavaid aineosakesi. Ürdiekstrakti valmistamine kodusel teel: 100-200 g kuivatatud ürdilehti või -õisi keedetakse 10 minutit 0,5-1 liitris vees, ekstrakt lisatakse vanniveele.

* 20 tilka eukalüptiõli vannivees peletab algava külmetushaiguse.

* Humala lisamine parandab ainevahetust ja vereringet, rahustab.

* Meliss vannivees võtab maha pinget ja stressi.

* Tammekoor rahustab nahka, ahendab poore, takistab higistamist.

* 5-6 sidruniviilu, mis on vannivees ligunenud 10-15 minutit, puhastavad nahka ja parandavad selle värvust.

Vali endale oma ja mõnusat vanni!

Allikas: Anne 12/1997