1. Tihe juuste lõikamine ei pane juukseid kiiremini kasvama

Juukseotste lõikamine ei mõjuta juuste kasvu, sest juukseotsad ei mõjuta peanahal olevat karvanääpsu, mis on tegelik juuste kasvu kiiruse määraja. Otste lõikamine teeb lihtsalt juuste väljanägemise tervemaks. Nii et pole hullu, et sa pole viimased kolm kuud juuksuris käinud. Juukseotsad hakkavad hargnema alles umbes 3-4 kuud pärast lõikust, nii et tihemini pole trimmida vajagi.

2. Juukseid tuleb lõigata, kui nad on pesemata

Muidu on juukseotsad liiga kuivad ja hoiavad harali, nii et neid on raske ühtlaseks lõigata.

3. Juukseid tuleb lõigata, kui nad on kuivad

Juuksed võiksid enne lõikamist olla täpselt sellised, nagu nad sul kõige loomulikumalt hoiavad. Nii saab parima võimaliku tulemuse — sest teistsuguse lõikuse võib ju teha küll, aga juuste struktuuri ja pööriseid peas lõikusega juba ei muuda.

4. Lühikeste juustega on alati palju jändamist

Oma pikkade juuste maha lõikamine elu kergemaks ei tee. Esiteks on lühikest soengut vaja tihedamini juuksuris trimmimas käia ja teiseks poisipeaga otse voodist tööle jooksmine ei ole paljude soengute puhul võimalik, sest iga salk hoiab erinevasse ilmakaarde või on juuksed lihtsalt konkreetselt püsti.

5. Kui sa juukseid üldse ei lõika, hakkavad juukselõhed “rändama”

Otsast lõhenenud juuksekarv hakkab vaikselt oma lõhet suurendama ehk lõhe hargneb mööda karva ülespoole. Kui sa võtad juuksesalgu päikesevalguses pihku ja juba kohe näed lõhenenud otsi, siis on viimane aeg juuksurisse minna.

6. Kõik lõikused ei sobi sinu juuksestruktuurile

Kui lähed juuksurisse, võiks sul olla mitu erinevat varianti, mida sa lõpptulemusena näha tahad. Mõni lõikus ei sobi sirgetele juustele, mõni ei sobi paksudele juustele, mõni ei sobi loomulikus laines juustele. Juuksur oskab sinu fantaasia reaalsusega ühendada ja sinu soeng tuleb parim, kui see on sinu soovide ja juuksuri soovituste kopromiss.

Allikas: Beauty High