Talvel on tavaline, et juuksed takerduvad villastesse sallidesse ja paksust riidest mantlikraedesse. Tõmbad talvemantlit ja kampsunit aina selga ja seljast ära, keerutad salli ümber kaela ning seod seda lahti lausa mitu korda päevas.

Lisaks kanga vastu hõõrdumisele on juuksed staatilist elektrit täis ja oma osa annab ka radiaatoritest õhkuv kuumus, mille tagajärjel on siseruumides kuiv õhk. Ja mütsi peast tõmmates avastad lidus, pead ligi kiharad.

Kangekaelsed pusad

Alati on võimalik sättida kiharad klassikalisse hobusesabasse. Need, kes armastavad juukseid lahtiselt kanda, peavad pusadest hoidumiseks kasutama spetsiaalseid juuksetooteid.

Kammi kummardudes juuksed üle pea ette ja pihusta neisse mingit niisutavat vahendit, mis takistab juustel sassi minemast. Poelettidel leidub pusadest lahtisaamiseks mitmeid tooteid, näiteks juustesse jäetavat palsamit või juuksepusade silujat. Kangekaelsete pusade harutamiseks tasub kasutada hõredat kammi või pusaharja.

Kui juuksed kipuvad eriti kergesti sassi minema, siis vaata, kas kasutad ikka õigeid kangaid. Juuksesõbralikud kangad on puuvill, kašmiir ja trikooriie; ebasõbralikud on tviid, villane ja velvet.

Loe edasi Kodutohtri jaanuarikuu numbrist või portaalist kodus.ee.

Kodutohtri jaanuarikuu teemad
* Mida teha, kui selg valutab?

* Sportliku inimese menüü

* Kui ohutu on olla patsient?

* Une-Mati peibutustoidud

* Mis on õnnelikkuse võti?

* Kas liigeste kulumine on paratamatu?

* Trombitõrjujad trombivalvel

* Kumb on parem: üksielu või kooselu?

* Aaloe abiks sees ja peal