Kookosõlil on kõrge E-vitamiini ja proteiinide sisaldus ning suur niiskuse säilitamise võime. E-vitamiin võitleb vananemise vastu, hoiab naha pehme ja kaitseb lõhenemise eest. Tänu antioksüdantide sisaldusele toimib kookosõli ka kortsude vastaselt ja noorendab nahka. Samuti on see väga tõhus vahend akne korral, sest sisaldab kapriinhapet ja lauriinhapet, mis on kaks kõige olulisemat komponenti mikroobi- ja bakteritevastases võitluses. Kookosõlis sisalduvad mineraalid magneesium, kaalium, kaltsium ja raud tervendavad ja pehmendavad juukseid. Loe pikemalt siit!

Sooda aitab neutraliseerida pH taset, mille kõikumine just erinevaid nahaprobleeme tekitada võib. Näiteks on see vastutav nii vistrike kui ka akne eest.

Kuidas imesegu valmistada?

2 teelusikatäit extra-virgin kookosõli
1 teelusikatäis söögisoodat

Toimi nii:

Sega kookosõli ja sooda väikeses kausis. Ära valmista segu rohkem kui üheks korraks, see ei säili kaua. Kanna pastalaadne segu ringjate liigutustega näole ja hoia seda seal 5 minuti jagu. Loputa sooja veega. Masseeri nägu ringjate liigutustega. Kuivata nägu puhta rätikuga — niisutavat kreemi pole vaja kasutada.